Spaghete de orez și dovlecel

AutorOana
DificultateÎncepător

O rețetă simplă și rapidă, ideală pentru acele zile în care căutăm ceva delicios inspirat de vibe-urile Asiei.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire15 minuteTimp de preparare10 minuteTimp total25 minute

Ingrediente:

 200 gr spaghete de orez
 1 dovlecel verde (zucchini)
 1 ou
 1 ceapă roșie medie (sau două mai mici)
 sos de soia
 sos picant (Opțional)
 sare
 ulei de măsline

Mod de preparare:

1

Pentru început, se ia dovlecelul și se îndepărtează de coajă; apoi, cu ajutorul unei “ascuțitoare pentru legume”, se taie frumos pentru a crea spaghetele de dovlecel. În cazul în care nu dețineți acest instrument, puteți de exemplu folosi un instrument pentru curățarea cartofilor pentru a obține fâși subțiri de dovlecel.

O dată ce ceapa începe să devină mai moale, rețeta noastră este gata și se poate așeza frumos în farfurie.

2

O dată ce aceste este gata, luăm oul, îndepărtăm coaja și îl turnăm într-un recipient (atât albușul cât și gălbenușul). Adăugăm puțină sare și amestecăm bine. O dată ce am obținut o compoziție omogenă, turnăm totul într-o tigaie încinsă și coacem bine pentru a obține o papară.

3

Între-o oală medie, punem apa la fiert. O dată ce aceasta a ajuns la temperatura dorită, adăugăm spaghetele de orez și le lăsăm să fiarbă (timpul de fierbere al acestora poate varia în baza produsului achiziționat, de aceea este indicat să citim bine ambalajul și să urmăm instrucțiunile date de către producător). O dată ce s-au fiert, scurgem de apa și turnăm totul într-o farfurie.

4

Ne întoarcem din nou la tigaia folosită pentru prepararea oului, iar acum adăugăm (la foc mic) spaghetele de dovlecel și un pic de ulei de măsline.

5

Amestecăm bine la foc mic, apoi adăugăm și spaghetele de orez.

6

Păstrând focul potrivit, continuăm să amestecăm, iar cănd totul începe să capete o culoare aurie, adăugăm puțin sos de soia.

7

Amestecăm bine compoziția, iar pentru cei care vor să adauge un strop de personalitate rețetei, se poate adăuga puțin sos picant.

8

Se amestecă bine totul la foc mic, iar spre final se taie ceapa și se adaugă compoziției. Se amestecă bine totul pentru încă câteva minute.

9

O dată ce ceapa începe să devină mai moale, rețeta noastră este gata și se poate așeza frumos în farfurie.

Ingrediente

 200 gr spaghete de orez
 1 dovlecel verde (zucchini)
 1 ou
 1 ceapă roșie medie (sau două mai mici)
 sos de soia
 sos picant (Opțional)
 sare
 ulei de măsline

Indicații

1

Pentru început, se ia dovlecelul și se îndepărtează de coajă; apoi, cu ajutorul unei “ascuțitoare pentru legume”, se taie frumos pentru a crea spaghetele de dovlecel. În cazul în care nu dețineți acest instrument, puteți de exemplu folosi un instrument pentru curățarea cartofilor pentru a obține fâși subțiri de dovlecel.

O dată ce ceapa începe să devină mai moale, rețeta noastră este gata și se poate așeza frumos în farfurie.

2

O dată ce aceste este gata, luăm oul, îndepărtăm coaja și îl turnăm într-un recipient (atât albușul cât și gălbenușul). Adăugăm puțină sare și amestecăm bine. O dată ce am obținut o compoziție omogenă, turnăm totul într-o tigaie încinsă și coacem bine pentru a obține o papară.

3

Între-o oală medie, punem apa la fiert. O dată ce aceasta a ajuns la temperatura dorită, adăugăm spaghetele de orez și le lăsăm să fiarbă (timpul de fierbere al acestora poate varia în baza produsului achiziționat, de aceea este indicat să citim bine ambalajul și să urmăm instrucțiunile date de către producător). O dată ce s-au fiert, scurgem de apa și turnăm totul într-o farfurie.

4

Ne întoarcem din nou la tigaia folosită pentru prepararea oului, iar acum adăugăm (la foc mic) spaghetele de dovlecel și un pic de ulei de măsline.

5

Amestecăm bine la foc mic, apoi adăugăm și spaghetele de orez.

6

Păstrând focul potrivit, continuăm să amestecăm, iar cănd totul începe să capete o culoare aurie, adăugăm puțin sos de soia.

7

Amestecăm bine compoziția, iar pentru cei care vor să adauge un strop de personalitate rețetei, se poate adăuga puțin sos picant.

8

Se amestecă bine totul la foc mic, iar spre final se taie ceapa și se adaugă compoziției. Se amestecă bine totul pentru încă câteva minute.

9

O dată ce ceapa începe să devină mai moale, rețeta noastră este gata și se poate așeza frumos în farfurie.

Spaghete de orez și dovlecel