Ador bucătăria italiană, în mod special, pastele. De data aceasta, am pregătit o rețetă clasică.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Se pun spaghetele la fiert într-o oală cu un litru de apă și o linguriță rasă cu sare. Se fierb al dente.
Mai departe, se curăță ciupercile de pielițe (eu le îndepărtez și piciorușele, pentru că nu-mi plac, însă rămâne la alegerea fiecăruia), se spală (mai au fire de pământ pe ele) și se feliază.
Ceapa se curăță, se spală și se taie solzișori. Usturoiul se toacă.
Pancetta se taie fâșii scurte.
Separat, într-o tigaie mai mare (în care să încapă și pastele la final) se înfierbântă puțin ulei, se călesc ceapa și usturoiul maxim 4 minute, se adaugă ciupercile, se călesc până când sucul lăsat de ciuperci se trage, iar ciupercile s-au rumenit ușor (aprox 5 minute). Se adaugă și pancetta și se călesc împreună încă 2 minute. Se adaugă piureul de roșii (poate o să vi se pară mult piure de roșii, însă veți vedea că spaghetele vor absorbi bine sosul) cu 200 ml apă, busuioc uscat, oregano uscat și se fierb încă 7 minute.
Se scurg pastele de apă și se transferă în tigaia cu sos, pentru a le fierbe împreună aprox 3 minute, astfel ca toate aromele să se întrepătrundă.
Se garnisește cu busuioc proaspăt și se servește cu parmezan ras.
Poftă Bună!
Ingrediente
Indicații
Se pun spaghetele la fiert într-o oală cu un litru de apă și o linguriță rasă cu sare. Se fierb al dente.
Mai departe, se curăță ciupercile de pielițe (eu le îndepărtez și piciorușele, pentru că nu-mi plac, însă rămâne la alegerea fiecăruia), se spală (mai au fire de pământ pe ele) și se feliază.
Ceapa se curăță, se spală și se taie solzișori. Usturoiul se toacă.
Pancetta se taie fâșii scurte.
Separat, într-o tigaie mai mare (în care să încapă și pastele la final) se înfierbântă puțin ulei, se călesc ceapa și usturoiul maxim 4 minute, se adaugă ciupercile, se călesc până când sucul lăsat de ciuperci se trage, iar ciupercile s-au rumenit ușor (aprox 5 minute). Se adaugă și pancetta și se călesc împreună încă 2 minute. Se adaugă piureul de roșii (poate o să vi se pară mult piure de roșii, însă veți vedea că spaghetele vor absorbi bine sosul) cu 200 ml apă, busuioc uscat, oregano uscat și se fierb încă 7 minute.
Se scurg pastele de apă și se transferă în tigaia cu sos, pentru a le fierbe împreună aprox 3 minute, astfel ca toate aromele să se întrepătrundă.
Se garnisește cu busuioc proaspăt și se servește cu parmezan ras.
Poftă Bună!