Spaghetti cu midii și sos de vin

AutorCatalinaSCM
DificultateÎncepător

Dacă ești iubitor al pastelor și fan al fructelor de mare, combinația asta sigur te va da pe spate. Aceste paste trebuiesc încercate neapărat.
Sunt ușor de făcut și ai nevoie doar de câteva îngrediente.

ShareSalvează
Randamente3 porțiiTimp de pregătire5 minuteTimp de preparare20 minuteTimp total25 minute

Ingrediente:

 200 gr Spaghette
 300 gr midii (congelate)
 150 gr roșii cherry
 50 ml smântână lichida
 60 ml vin alb
 2 catei usturoi
 30 gr unt
 ½ legatură pătrunjel
 2 ulei masline
 sare, piper
 chilli

Mod de preparare:

1

Punem 2 L de apă la fiert cu 1 lingurită sare. După ce fierbe apa, punem pastele și le gătim cât indică pe ambalaj.

2

Curătăm usturoiul și îl pisăm.

3

Punem o tigaie la foc mic și adăugăm în ea uleiul de măsline, untul, usturoiul pisat și chilli.

4

Imediat după, punem roșiile cherry și le lăsăm 2-3 minute să se inmoaie puțin.

5

Adăugăm midiile congelate și amestecăm.

6

Când a început să fiarbă (dupa 4-5'), punem vinul și dăm focul la mare pentru 4 minute.

7

Adăugăm smântâna lichidă și mai lăsăm pe foc 2-3 minute (până începe să fiarbă).

8

Dăm focul mic și adăugăm pastele scurse și clătite cu apă rece. Amestecăm din când în când pentru a absorbi bine sosul. Mai ținem pe foc 3-4 minute.

9

Oprim focul și punem pătrunjelul tocat mărunt.

10

Servim imediat, cu un pahar de vin lângă.

Ingrediente

 200 gr Spaghette
 300 gr midii (congelate)
 150 gr roșii cherry
 50 ml smântână lichida
 60 ml vin alb
 2 catei usturoi
 30 gr unt
 ½ legatură pătrunjel
 2 ulei masline
 sare, piper
 chilli

Indicații

1

Punem 2 L de apă la fiert cu 1 lingurită sare. După ce fierbe apa, punem pastele și le gătim cât indică pe ambalaj.

2

Curătăm usturoiul și îl pisăm.

3

Punem o tigaie la foc mic și adăugăm în ea uleiul de măsline, untul, usturoiul pisat și chilli.

4

Imediat după, punem roșiile cherry și le lăsăm 2-3 minute să se inmoaie puțin.

5

Adăugăm midiile congelate și amestecăm.

6

Când a început să fiarbă (dupa 4-5'), punem vinul și dăm focul la mare pentru 4 minute.

7

Adăugăm smântâna lichidă și mai lăsăm pe foc 2-3 minute (până începe să fiarbă).

8

Dăm focul mic și adăugăm pastele scurse și clătite cu apă rece. Amestecăm din când în când pentru a absorbi bine sosul. Mai ținem pe foc 3-4 minute.

9

Oprim focul și punem pătrunjelul tocat mărunt.

10

Servim imediat, cu un pahar de vin lângă.

Spaghetti cu midii și sos de vin