Spanac cu ochiuri

AutorLaura Simona
DificultateÎncepător

O reteta delicioasa si foarte usor de facut.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire45 minuteTimp de preparare30 minuteTimp total1 oră 15 minute

Ingrediente:

 1 kg Spanac proaspat
 750 ml Lapte
 2-3 linguri Faina
 3 linguri Smantana
 4-5 linguri Ulei
 3-4 Catei de usturoi
 Sare si piper
 2 Oua

Mod de preparare:

1

Spanacul se spala in mai multe ape frunza cu frunza, se opareste in apa cu putina sare, cand este fiert se scurge de zeama si se toaca. Intr-o tigaie se pune uleiul la incins, se adauga spanacul care se caleste putin, cand este gata se adauga usturoiul taiat feliute, se condimenteaza cu sare si piper.

2

Jumatate din cantitatea de lapte se pune peste spanac si se da intr-un clocot. Din laptele ramas, smantana si faina se face un sos care se pune peste spanac, se amesteca bine si se fierbe la foc mic cca 5-10 minute. Separat se prajesc ochiurile, se condimenteaza cu sare si piper, se pun deasupra spanacului.

Ingrediente

 1 kg Spanac proaspat
 750 ml Lapte
 2-3 linguri Faina
 3 linguri Smantana
 4-5 linguri Ulei
 3-4 Catei de usturoi
 Sare si piper
 2 Oua

Indicații

1

Spanacul se spala in mai multe ape frunza cu frunza, se opareste in apa cu putina sare, cand este fiert se scurge de zeama si se toaca. Intr-o tigaie se pune uleiul la incins, se adauga spanacul care se caleste putin, cand este gata se adauga usturoiul taiat feliute, se condimenteaza cu sare si piper.

2

Jumatate din cantitatea de lapte se pune peste spanac si se da intr-un clocot. Din laptele ramas, smantana si faina se face un sos care se pune peste spanac, se amesteca bine si se fierbe la foc mic cca 5-10 minute. Separat se prajesc ochiurile, se condimenteaza cu sare si piper, se pun deasupra spanacului.

Spanac cu ochiuri