Sa impartasesc cu voi prima mea reteta de spanac cu orez, fara degustare, pentru ca eu nu mananc spanac... Am gatit pentru bebe Irina si sotul meu. Ca sa nu o lungesc prea tare, sa trecem la necesarul de ingrediente.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Curatam si spalam bine bine de tot spanacul, frunza cu frunza, sa nu ramana pamant pe frunze pentru ca se va simti la gust. Il punem intr-o cratita la fiert aproximativ 20-30 minute.
Dupa ce a fiert, punem spanacul intr-o sita si lasam sa se raceasca pentru a il taia.
Separat, intr-un wok, adaugam untul, ceapa si usturoiul tocate marunt, pentru a le cali. Dupa ce se calesc putin adaugam o lingura de faina si amestecam bine.
Adaugam spanacul tocat, sarea si piperul si amestecam 1 minut.
Adaugam laptele si orezul si amestecam in continuare si mai lasam 5-10 minute sa se gateasca spanacul bine, la foc mediu (in functie de aragaz).
Dupa ce spanacul este gatit, prajim 1 ou si adaugam in fiecare farfurie.
Ingrediente
Indicații
Curatam si spalam bine bine de tot spanacul, frunza cu frunza, sa nu ramana pamant pe frunze pentru ca se va simti la gust. Il punem intr-o cratita la fiert aproximativ 20-30 minute.
Dupa ce a fiert, punem spanacul intr-o sita si lasam sa se raceasca pentru a il taia.
Separat, intr-un wok, adaugam untul, ceapa si usturoiul tocate marunt, pentru a le cali. Dupa ce se calesc putin adaugam o lingura de faina si amestecam bine.
Adaugam spanacul tocat, sarea si piperul si amestecam 1 minut.
Adaugam laptele si orezul si amestecam in continuare si mai lasam 5-10 minute sa se gateasca spanacul bine, la foc mediu (in functie de aragaz).
Dupa ce spanacul este gatit, prajim 1 ou si adaugam in fiecare farfurie.