Ca tot e primavara si avem spanac din belsug eu zic sa incercam aceasta reteta! Este absolut delicioasa!

Ingrediente:
Mod de preparare:
Într-o oală mare se pune apă la fiert cu puțină sare. Între timp, se curăță spanacul, se rup frunzele de pe tulpini și se spală.
Când apa fierbe, se pun frunzele și se țin pe foc 5-7 minute, până frunzele se înmoaie și, prinse între două degete, se sfărâmă. Se strecoară, se presează până elimină apa și se toacă mărunt cu un cuțit.
Într-o oala se pune uleiul la foc mic, iar, când acesta se încălzește, se adaugă făina. Se amestecă cu o lingură pănă se formează o pastă – dacă amestecul este prea uscat, se mai adaugă puțin ulei.
După ce pasta a stat pe foc 1 minut, se adaugă treptat laptele în timp ce se amestecă cu un tel. După ce s-a format o compoziție lichidă, groasă și fără cocoloașe, se adaugă cățeii de usturoi tocați și spanacul.
Se amestecă, se sărează și șe ține compoziția pe foc, amestecând regulat aproximativ 8 minute. În paralel, se fac ouăle ouale și se servesc peste spanac.
Ingrediente
Indicații
Într-o oală mare se pune apă la fiert cu puțină sare. Între timp, se curăță spanacul, se rup frunzele de pe tulpini și se spală.
Când apa fierbe, se pun frunzele și se țin pe foc 5-7 minute, până frunzele se înmoaie și, prinse între două degete, se sfărâmă. Se strecoară, se presează până elimină apa și se toacă mărunt cu un cuțit.
Într-o oala se pune uleiul la foc mic, iar, când acesta se încălzește, se adaugă făina. Se amestecă cu o lingură pănă se formează o pastă – dacă amestecul este prea uscat, se mai adaugă puțin ulei.
După ce pasta a stat pe foc 1 minut, se adaugă treptat laptele în timp ce se amestecă cu un tel. După ce s-a format o compoziție lichidă, groasă și fără cocoloașe, se adaugă cățeii de usturoi tocați și spanacul.
Se amestecă, se sărează și șe ține compoziția pe foc, amestecând regulat aproximativ 8 minute. În paralel, se fac ouăle ouale și se servesc peste spanac.