Spanac cu ou

AutorSoare Elena
DificultateÎncepător

Ca tot e primavara si avem spanac din belsug eu zic sa incercam aceasta reteta! Este absolut delicioasa!

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire10 minuteTimp de preparare15 minuteTimp total25 minute

Ingrediente:

 700 gr spanac
 500 ml lapte
 2 ulei
 2 catei de usturoi
 2 faina
 4 oua

Mod de preparare:

1

Într-o oală mare se pune apă la fiert cu puțină sare. Între timp, se curăță spanacul, se rup frunzele de pe tulpini și se spală.

2

Când apa fierbe, se pun frunzele și se țin pe foc 5-7 minute, până frunzele se înmoaie și, prinse între două degete, se sfărâmă. Se strecoară, se presează până elimină apa și se toacă mărunt cu un cuțit.

3

Într-o oala se pune uleiul la foc mic, iar, când acesta se încălzește, se adaugă făina. Se amestecă cu o lingură pănă se formează o pastă – dacă amestecul este prea uscat, se mai adaugă puțin ulei.

4

După ce pasta a stat pe foc 1 minut, se adaugă treptat laptele în timp ce se amestecă cu un tel. După ce s-a format o compoziție lichidă, groasă și fără cocoloașe, se adaugă cățeii de usturoi tocați și spanacul.

5

Se amestecă, se sărează și șe ține compoziția pe foc, amestecând regulat aproximativ 8 minute. În paralel, se fac ouăle ouale și se servesc peste spanac.

Ingrediente

 700 gr spanac
 500 ml lapte
 2 ulei
 2 catei de usturoi
 2 faina
 4 oua

Indicații

1

Într-o oală mare se pune apă la fiert cu puțină sare. Între timp, se curăță spanacul, se rup frunzele de pe tulpini și se spală.

2

Când apa fierbe, se pun frunzele și se țin pe foc 5-7 minute, până frunzele se înmoaie și, prinse între două degete, se sfărâmă. Se strecoară, se presează până elimină apa și se toacă mărunt cu un cuțit.

3

Într-o oala se pune uleiul la foc mic, iar, când acesta se încălzește, se adaugă făina. Se amestecă cu o lingură pănă se formează o pastă – dacă amestecul este prea uscat, se mai adaugă puțin ulei.

4

După ce pasta a stat pe foc 1 minut, se adaugă treptat laptele în timp ce se amestecă cu un tel. După ce s-a format o compoziție lichidă, groasă și fără cocoloașe, se adaugă cățeii de usturoi tocați și spanacul.

5

Se amestecă, se sărează și șe ține compoziția pe foc, amestecând regulat aproximativ 8 minute. În paralel, se fac ouăle ouale și se servesc peste spanac.

Spanac cu ou