fbpx

Spanac pe pat de mamaliga

Autorpetitecuisine
DificultateÎncepător

O idee de pranz rapida si foarte gustoasa.

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare10 minsTimp de gătire / răcire20 minsTimp Total30 mins

Ingrediente:

 200 g spanac
 250 ml smantana de gatit
 1 ceapa
 3 linguri(ă) ulei de masline
 sare si piper
 malai
 apa

Mod de preparare:

1

Pregatim mamaliga (pentru mamaliga nu am masurat cantitatile folosite). O puteti face dupa gustul vostru. Nu trebuie sa fie foarte moale.

2

Intr-o tigaie punem uleiul la incins si adaugam ceapa tocata marunt.

3

Adaugam si spanacul si il lasam 3 minute, dupa care adaugam smantana pentru gatit si lasam sa fiarba aproximativ 10 minute. Asezonam cu sare si piper dupa gust.

4

Intr-o tava rotunda asezam mamaliga si punem deasupra spanacul gatit. Bagam la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 5- 10 minute. Pofta buna!

Ingrediente

 200 g spanac
 250 ml smantana de gatit
 1 ceapa
 3 linguri(ă) ulei de masline
 sare si piper
 malai
 apa

Direcții

1

Pregatim mamaliga (pentru mamaliga nu am masurat cantitatile folosite). O puteti face dupa gustul vostru. Nu trebuie sa fie foarte moale.

2

Intr-o tigaie punem uleiul la incins si adaugam ceapa tocata marunt.

3

Adaugam si spanacul si il lasam 3 minute, dupa care adaugam smantana pentru gatit si lasam sa fiarba aproximativ 10 minute. Asezonam cu sare si piper dupa gust.

4

Intr-o tava rotunda asezam mamaliga si punem deasupra spanacul gatit. Bagam la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 5- 10 minute. Pofta buna!

Spanac pe pat de mamaliga