fbpx

Spinare de căprioară

AvatarAutorAnette
DificultateIntermediar

Un desert maiestuos, demn de ocazii speciale. 😊

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare30 minsTimp de gătire / răcire45 minsTimp Total1 oră 15 mins

Ingrediente:

Crema de vanilie :
 6 gălbenușuri
 6 zahăr
 4 făină
 800 ml lapte
 10 fl oz zahăr vanilat
Pentru blat :
 8 ouă
 8 zahăr
 1 linguri(ă) cacao
 2 făină
Glazura de ciocolată :
 4 cacao
 4 zahăr
 12 făină
 200 ml apă
 100 g unt
 4 gălbenușuri
Ornare - opțional
 ciocolată rasă
 boabe rodie
 zmeură

Mod de preparare:

Crema de vanilie :
1

Într-o oală, gălbenușurile se freacă bine cu zahărul și făina, iar apoi se toarnă laptele în care s-au dizolvat, în prealabil, pliculețele de zahăr vanilat.

2

Acest amestec se pune la fiert, la bain-marie, timp de aproximativ 10 minute până se îngroașe.

3

Crema este gata, se lasă la răcit, amestecând din cănd în ea.

Blatul :
4

Cele 8 albușuri se bat spumă cu mixerul, până când se țin bine.

5

Separat, într-un alt castron, se bat 8 gălbenușuri cu zahărul, până când acesta se topește. Se adaugă cacaua și făina și se amestecă bine, omogenizând totul, fără a avea cocoloașe. Apoi se adaugă, puțin câte puțin, din spuma de albușuri. Se amestecă ușor cu o lingură/paletă, cu mâna, nu cu mixerul.

6

Această compoziție se pune în tava de prajitură, peste hârtia de copt. Se lasă la cuptor 20-25 minute.

7

Este gata atunci când marginea blatului se desprinde usor de pe hârtia de copt și când mijlocul nu este lipicios la atingere.

8

Temperatura pentru cuptorul electric este de 160°C-180°C, iar dacă cuptorul este pe gaz, atunci acesta trebuie să fie neapărat preîncălzit, iar focul trebuie să fie mediu.

Glazura de ciocolată :
9

Cacaua se amestecă cu zahărul, făina și apoi se tornă apa, frecând până se obține o pasta omogenă, ca o smântână groasă.

10

Aceasta se pune la fiert, la bain-marie, până se topește zahărul și devine mai lichidă. Se trece apoi pe foc direct și se mai fierbe puțin la foc mic.

11

Se ia oala cu compoziția de pe foc și se pune în chiuvetă, lăsând apa rece să curga pe langă aceasta pentru a o răci.

12

Separat, se freacă la mixer 100 g de unt de calitate, adăugând, pe rând, cele 4 gălbenușuri. Dupa ce se omogenizează, se incepe adăugarea, puțin câte puțin, a ciocolatii lasată la răcit.

Aranjarea preparatului :
13

Blatul scos din cuptor se lasă puțin la răcit, după care se întinde, pe toată suprafața acestuia, crema de vanilie.

14

Cu ajutorul hârtiei de copt se rulează blatul, iar rulada rezultată se trece într-o tavă îngustă și lungă.

15

Se îmbracă apoi rulada cu glazura de ciocolată, iar preparatul se lasă, de preferat, peste noapte la frigider, pentru a căpăta consistența potrivită. Se poate orna după gust sau se poate servi ca atare.
Poftă bună!

Ingrediente

Crema de vanilie :
 6 gălbenușuri
 6 zahăr
 4 făină
 800 ml lapte
 10 fl oz zahăr vanilat
Pentru blat :
 8 ouă
 8 zahăr
 1 linguri(ă) cacao
 2 făină
Glazura de ciocolată :
 4 cacao
 4 zahăr
 12 făină
 200 ml apă
 100 g unt
 4 gălbenușuri
Ornare - opțional
 ciocolată rasă
 boabe rodie
 zmeură

Direcții

Crema de vanilie :
1

Într-o oală, gălbenușurile se freacă bine cu zahărul și făina, iar apoi se toarnă laptele în care s-au dizolvat, în prealabil, pliculețele de zahăr vanilat.

2

Acest amestec se pune la fiert, la bain-marie, timp de aproximativ 10 minute până se îngroașe.

3

Crema este gata, se lasă la răcit, amestecând din cănd în ea.

Blatul :
4

Cele 8 albușuri se bat spumă cu mixerul, până când se țin bine.

5

Separat, într-un alt castron, se bat 8 gălbenușuri cu zahărul, până când acesta se topește. Se adaugă cacaua și făina și se amestecă bine, omogenizând totul, fără a avea cocoloașe. Apoi se adaugă, puțin câte puțin, din spuma de albușuri. Se amestecă ușor cu o lingură/paletă, cu mâna, nu cu mixerul.

6

Această compoziție se pune în tava de prajitură, peste hârtia de copt. Se lasă la cuptor 20-25 minute.

7

Este gata atunci când marginea blatului se desprinde usor de pe hârtia de copt și când mijlocul nu este lipicios la atingere.

8

Temperatura pentru cuptorul electric este de 160°C-180°C, iar dacă cuptorul este pe gaz, atunci acesta trebuie să fie neapărat preîncălzit, iar focul trebuie să fie mediu.

Glazura de ciocolată :
9

Cacaua se amestecă cu zahărul, făina și apoi se tornă apa, frecând până se obține o pasta omogenă, ca o smântână groasă.

10

Aceasta se pune la fiert, la bain-marie, până se topește zahărul și devine mai lichidă. Se trece apoi pe foc direct și se mai fierbe puțin la foc mic.

11

Se ia oala cu compoziția de pe foc și se pune în chiuvetă, lăsând apa rece să curga pe langă aceasta pentru a o răci.

12

Separat, se freacă la mixer 100 g de unt de calitate, adăugând, pe rând, cele 4 gălbenușuri. Dupa ce se omogenizează, se incepe adăugarea, puțin câte puțin, a ciocolatii lasată la răcit.

Aranjarea preparatului :
13

Blatul scos din cuptor se lasă puțin la răcit, după care se întinde, pe toată suprafața acestuia, crema de vanilie.

14

Cu ajutorul hârtiei de copt se rulează blatul, iar rulada rezultată se trece într-o tavă îngustă și lungă.

15

Se îmbracă apoi rulada cu glazura de ciocolată, iar preparatul se lasă, de preferat, peste noapte la frigider, pentru a căpăta consistența potrivită. Se poate orna după gust sau se poate servi ca atare.
Poftă bună!

Spinare de căprioară