Spirale cu mac

Autorbiancaajitaru
DificultateÎncepător

Daca iti place macul, am o reteta deliciosa, super usoara si fara batai de cap.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire20 minuteTimp de preparare10 minuteTimp total30 minute

Ingrediente:

 230 gr foietaj
 100 gr mac
 50 ml lapte
 30 gr zahar
 1 tsp esenta de vanilie

Mod de preparare:

1

Intr-o craticioara se pune laptele, zaharul si esenta de vanilie.
Cand zaharul s-a topit se adauga macul.

2

Se lasa pe foc pana ce macul absoarbe aproximativ tot laptele, apoi se lasa la racit.
Se intinde compozitia peste foietaj. Se ruleaza cu grija si cat mai strans. Se inveleste in folie de copt si se lasa in congelator 10 minute.

3

Cu ajutorul unui cutit ascutit se taie bucati de grosimea unui deget si se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt.
Se coc in cuptorul preincalzit 10-15 minute, pana ce se rumnesec usor, la 180˚C.

Ingrediente

 230 gr foietaj
 100 gr mac
 50 ml lapte
 30 gr zahar
 1 tsp esenta de vanilie

Indicații

1

Intr-o craticioara se pune laptele, zaharul si esenta de vanilie.
Cand zaharul s-a topit se adauga macul.

2

Se lasa pe foc pana ce macul absoarbe aproximativ tot laptele, apoi se lasa la racit.
Se intinde compozitia peste foietaj. Se ruleaza cu grija si cat mai strans. Se inveleste in folie de copt si se lasa in congelator 10 minute.

3

Cu ajutorul unui cutit ascutit se taie bucati de grosimea unui deget si se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt.
Se coc in cuptorul preincalzit 10-15 minute, pana ce se rumnesec usor, la 180˚C.

Spirale cu mac