sticksuri de dovlecei

Autormagda.srecipes
DificultateÎncepător

Cea mai gustoasa descoperire. Recent am descoperit sticksurile de dovlecel cu parmezan si de atunci sunt tot mai des la noi pe masa. Se fac usor iar timpul de gatire e scurt. Sper sa ii incerci pentru ca merita.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire10 minuteTimp de preparare20 minuteTimp total30 minute

Ingrediente:

 2 dovlecei
 2 oua
 50 gr cascaval
 30 gr parmezan
 sare
 piper
 2 catei de usturoi
 1 tbsp verdeata de primavara

Mod de preparare:

1

Dovleceii se spala si se taie in 2 pe lung, apoi se taie bare de 1 cm grosime.

2

Se presara dovleceii cu un parf de sare si piper proaspat macinat. Se bat ouale si se adauga verdeata tocata si usturoiul razuit.

3

Se amesteca pesmetul cu cascavalul si parmezanul intr-un vas mai larg pentru a se putea trece dovlecelul prin el.

4

Se trec dovleceii prin ouale batute, apoi prin amestecul de pesmet si branza. Se asaza in tava tapetata cu hartie de copt, sa nu se atinga intre ei si se introduc in cuptorul preincalzit la 180°C pentru 20 de minute. Trebuie sa formeze o crusta usor rumena.

Ingrediente

 2 dovlecei
 2 oua
 50 gr cascaval
 30 gr parmezan
 sare
 piper
 2 catei de usturoi
 1 tbsp verdeata de primavara

Indicații

1

Dovleceii se spala si se taie in 2 pe lung, apoi se taie bare de 1 cm grosime.

2

Se presara dovleceii cu un parf de sare si piper proaspat macinat. Se bat ouale si se adauga verdeata tocata si usturoiul razuit.

3

Se amesteca pesmetul cu cascavalul si parmezanul intr-un vas mai larg pentru a se putea trece dovlecelul prin el.

4

Se trec dovleceii prin ouale batute, apoi prin amestecul de pesmet si branza. Se asaza in tava tapetata cu hartie de copt, sa nu se atinga intre ei si se introduc in cuptorul preincalzit la 180°C pentru 20 de minute. Trebuie sa formeze o crusta usor rumena.

Note

sticksuri de dovlecei