Este o reteta dificila dar cu un rezultat pe măsura
Ingrediente:
Mod de preparare:
Cerne faina si fa in mijloc o gaura. Se pune in ea oțetul , uleiul, oul sarea si apa , amesteca toate pana se formează un aluat.
Se frământa bine aluatul . Trebuie sa fie moale si elastic in același timp dar sa nu fie lipicios .
La sfârșit împarte-l in 4 părți egale.
Unge Bucățile de aluat cu puțin ulei si se lasă la odihnit 30 minute. Se acoperă cu o cratiță care a fost încălzită . Bucățile de aluat sa fie egale si se pun pe o planșeta care a fost data cu faina.
Întinde o foaie de aluat, apoi trage ușor de ea , pana devine transparentă . Se întinde pe o fata de masa de bumbac care se da cu faina . Lasa foaia puțin la uscat , presară amidon. Se continua așa cu celelalte bucăți de aluat.
Între timp se face compoziția de mere .
Se rumenește puțin pesmetul in 50 g unt si se presară pe suprafața fiecărei foii, lăsând doar o fasie libera intr-o parte pentru umplutura , rezultate după metoda prezentată mai sus . Restul de unt se topește.
Merele se curată se toaca cubulețe se amesteca cu zaharul , scorțișoara si stafidele .
Se pune o cantitate de mere pe marginea libera a foii si se rulează cu ajutorul fetei de masa. Se ung rulourile cu galbenus de ou.
Se continua așa pana obținem 4 ștrudelele care se coc 30-40 minute la 180 grade. Sa fie ușor rumenite .
Ingrediente
Indicații
Cerne faina si fa in mijloc o gaura. Se pune in ea oțetul , uleiul, oul sarea si apa , amesteca toate pana se formează un aluat.
Se frământa bine aluatul . Trebuie sa fie moale si elastic in același timp dar sa nu fie lipicios .
La sfârșit împarte-l in 4 părți egale.
Unge Bucățile de aluat cu puțin ulei si se lasă la odihnit 30 minute. Se acoperă cu o cratiță care a fost încălzită . Bucățile de aluat sa fie egale si se pun pe o planșeta care a fost data cu faina.
Întinde o foaie de aluat, apoi trage ușor de ea , pana devine transparentă . Se întinde pe o fata de masa de bumbac care se da cu faina . Lasa foaia puțin la uscat , presară amidon. Se continua așa cu celelalte bucăți de aluat.
Între timp se face compoziția de mere .
Se rumenește puțin pesmetul in 50 g unt si se presară pe suprafața fiecărei foii, lăsând doar o fasie libera intr-o parte pentru umplutura , rezultate după metoda prezentată mai sus . Restul de unt se topește.
Merele se curată se toaca cubulețe se amesteca cu zaharul , scorțișoara si stafidele .
Se pune o cantitate de mere pe marginea libera a foii si se rulează cu ajutorul fetei de masa. Se ung rulourile cu galbenus de ou.
Se continua așa pana obținem 4 ștrudelele care se coc 30-40 minute la 180 grade. Sa fie ușor rumenite .