fbpx

Strudel cu mere

AutorCameliaAndrei
DificultateAvansat

Este o reteta dificila dar cu un rezultat pe măsura

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp Total1 oră

Ingrediente:

Aluat de placinta
 500 g Faina
 2 Ulei
 1 linguri(ă) Otet
 1 Ou
 1 Pahar apa calda
 ½ Sare
Umplutura de mere
 1 kg Mere
 150 g Stafide
 150 g Zahar
 10 Pesmet
 100 g Unt
 Scorțișoara pudra
 1 Galbenus de ou

Mod de preparare:

Aluatul de placinta
1

Cerne faina si fa in mijloc o gaura. Se pune in ea oțetul , uleiul, oul sarea si apa , amesteca toate pana se formează un aluat.

2

Se frământa bine aluatul . Trebuie sa fie moale si elastic in același timp dar sa nu fie lipicios .

3

La sfârșit împarte-l in 4 părți egale.

4

Unge Bucățile de aluat cu puțin ulei si se lasă la odihnit 30 minute. Se acoperă cu o cratiță care a fost încălzită . Bucățile de aluat sa fie egale si se pun pe o planșeta care a fost data cu faina.

5

Întinde o foaie de aluat, apoi trage ușor de ea , pana devine transparentă . Se întinde pe o fata de masa de bumbac care se da cu faina . Lasa foaia puțin la uscat , presară amidon. Se continua așa cu celelalte bucăți de aluat.

Compoziția de mere
6

Între timp se face compoziția de mere .
Se rumenește puțin pesmetul in 50 g unt si se presară pe suprafața fiecărei foii, lăsând doar o fasie libera intr-o parte pentru umplutura , rezultate după metoda prezentată mai sus . Restul de unt se topește.

7

Merele se curată se toaca cubulețe se amesteca cu zaharul , scorțișoara si stafidele .

8

Se pune o cantitate de mere pe marginea libera a foii si se rulează cu ajutorul fetei de masa. Se ung rulourile cu galbenus de ou.

9

Se continua așa pana obținem 4 ștrudelele care se coc 30-40 minute la 180 grade. Sa fie ușor rumenite .

Ingrediente

Aluat de placinta
 500 g Faina
 2 Ulei
 1 linguri(ă) Otet
 1 Ou
 1 Pahar apa calda
 ½ Sare
Umplutura de mere
 1 kg Mere
 150 g Stafide
 150 g Zahar
 10 Pesmet
 100 g Unt
 Scorțișoara pudra
 1 Galbenus de ou

Direcții

Aluatul de placinta
1

Cerne faina si fa in mijloc o gaura. Se pune in ea oțetul , uleiul, oul sarea si apa , amesteca toate pana se formează un aluat.

2

Se frământa bine aluatul . Trebuie sa fie moale si elastic in același timp dar sa nu fie lipicios .

3

La sfârșit împarte-l in 4 părți egale.

4

Unge Bucățile de aluat cu puțin ulei si se lasă la odihnit 30 minute. Se acoperă cu o cratiță care a fost încălzită . Bucățile de aluat sa fie egale si se pun pe o planșeta care a fost data cu faina.

5

Întinde o foaie de aluat, apoi trage ușor de ea , pana devine transparentă . Se întinde pe o fata de masa de bumbac care se da cu faina . Lasa foaia puțin la uscat , presară amidon. Se continua așa cu celelalte bucăți de aluat.

Compoziția de mere
6

Între timp se face compoziția de mere .
Se rumenește puțin pesmetul in 50 g unt si se presară pe suprafața fiecărei foii, lăsând doar o fasie libera intr-o parte pentru umplutura , rezultate după metoda prezentată mai sus . Restul de unt se topește.

7

Merele se curată se toaca cubulețe se amesteca cu zaharul , scorțișoara si stafidele .

8

Se pune o cantitate de mere pe marginea libera a foii si se rulează cu ajutorul fetei de masa. Se ung rulourile cu galbenus de ou.

9

Se continua așa pana obținem 4 ștrudelele care se coc 30-40 minute la 180 grade. Sa fie ușor rumenite .

Strudel cu mere