Aveam niște iaurt din lapte de bivoliță și niște brânză ce urma să expire. Cum nu vrem să irosim mâncare, le-am folosit la aceste ștrudele pentru micul dejun și gustare.
Ne-au plăcut foarte mult. Soțul a fost foarte încântat de cele cu brânză, a spus că au gust de pizza.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Amestecați iaurtul, faina si praful de copt și lăsați-l la rece până pregătiți umplutura.
Bateți puțin oul cu 1 lingură de apă/lapte.
Într-un bol amestecați brânza, roșiile uscate tăiate mărunt, jumătate din oul bătut, asezonați cu condimente și omogenizați.
Preîncălziți cuptorul la 175˚C cu ventilație.
Pe blatul înfăinat întindeți o foaie dreptunghiulară, groasă de aproximativ 4-5 mm, apoi tăiați pătrate de dimensiunea dorită.
Faceți câteva tăieturi pe o jumătate a fiecărui pătrat.
Împărțiți umplutura de brânză pe aluatul pregătit, apoi aduceți partea crestată peste umplutură și sigilați ștrudelele presând ușor cu o furculiță pe margini.
Așezați-le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și ungeți-le cu oul bătut.
Introduceți tava în cuptorul preîncălzit și coaceți timp de 25 minute, sau până se rumenesc puțin deasupra.
Ingrediente
Indicații
Amestecați iaurtul, faina si praful de copt și lăsați-l la rece până pregătiți umplutura.
Bateți puțin oul cu 1 lingură de apă/lapte.
Într-un bol amestecați brânza, roșiile uscate tăiate mărunt, jumătate din oul bătut, asezonați cu condimente și omogenizați.
Preîncălziți cuptorul la 175˚C cu ventilație.
Pe blatul înfăinat întindeți o foaie dreptunghiulară, groasă de aproximativ 4-5 mm, apoi tăiați pătrate de dimensiunea dorită.
Faceți câteva tăieturi pe o jumătate a fiecărui pătrat.
Împărțiți umplutura de brânză pe aluatul pregătit, apoi aduceți partea crestată peste umplutură și sigilați ștrudelele presând ușor cu o furculiță pe margini.
Așezați-le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și ungeți-le cu oul bătut.
Introduceți tava în cuptorul preîncălzit și coaceți timp de 25 minute, sau până se rumenesc puțin deasupra.