Ștrudele cu brânză și roșii uscate

AutorMancarea_Sugubatului
DificultateÎncepător

Aveam niște iaurt din lapte de bivoliță și niște brânză ce urma să expire. Cum nu vrem să irosim mâncare, le-am folosit la aceste ștrudele pentru micul dejun și gustare.
Ne-au plăcut foarte mult. Soțul a fost foarte încântat de cele cu brânză, a spus că au gust de pizza.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire10 minuteTimp de preparare25 minuteTimp total35 minute

Ingrediente:

Pentru aluat :
 300 gr iaurt grecesc sau smântână (rece de la frigider)
 300 gr făină de grâu tip 650 sau 000
 ½ oz praf de copt
Umplutura :
 185 gr brânză cu smântână (eu am folosit 1 cutie Făgăraș Covalact)
 150 gr caș nesărat/mozzarella /emmentaler /cașcaval ras
 2 roșii uscate
 ½ ou
 ierburi de Provence
 piper
 piper cayenne (opțional - după gust)
Pentru uns deasupra :
 ½ ou

Mod de preparare:

1

Amestecați iaurtul, faina si praful de copt și lăsați-l la rece până pregătiți umplutura.

2

Bateți puțin oul cu 1 lingură de apă/lapte.

3

Într-un bol amestecați brânza, roșiile uscate tăiate mărunt, jumătate din oul bătut, asezonați cu condimente și omogenizați.

4

Preîncălziți cuptorul la 175˚C cu ventilație.

5

Pe blatul înfăinat întindeți o foaie dreptunghiulară, groasă de aproximativ 4-5 mm, apoi tăiați pătrate de dimensiunea dorită.

6

Faceți câteva tăieturi pe o jumătate a fiecărui pătrat.

7

Împărțiți umplutura de brânză pe aluatul pregătit, apoi aduceți partea crestată peste umplutură și sigilați ștrudelele presând ușor cu o furculiță pe margini.

8

Așezați-le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și ungeți-le cu oul bătut.

9

Introduceți tava în cuptorul preîncălzit și coaceți timp de 25 minute, sau până se rumenesc puțin deasupra.

Ingrediente

Pentru aluat :
 300 gr iaurt grecesc sau smântână (rece de la frigider)
 300 gr făină de grâu tip 650 sau 000
 ½ oz praf de copt
Umplutura :
 185 gr brânză cu smântână (eu am folosit 1 cutie Făgăraș Covalact)
 150 gr caș nesărat/mozzarella /emmentaler /cașcaval ras
 2 roșii uscate
 ½ ou
 ierburi de Provence
 piper
 piper cayenne (opțional - după gust)
Pentru uns deasupra :
 ½ ou

Indicații

1

Amestecați iaurtul, faina si praful de copt și lăsați-l la rece până pregătiți umplutura.

2

Bateți puțin oul cu 1 lingură de apă/lapte.

3

Într-un bol amestecați brânza, roșiile uscate tăiate mărunt, jumătate din oul bătut, asezonați cu condimente și omogenizați.

4

Preîncălziți cuptorul la 175˚C cu ventilație.

5

Pe blatul înfăinat întindeți o foaie dreptunghiulară, groasă de aproximativ 4-5 mm, apoi tăiați pătrate de dimensiunea dorită.

6

Faceți câteva tăieturi pe o jumătate a fiecărui pătrat.

7

Împărțiți umplutura de brânză pe aluatul pregătit, apoi aduceți partea crestată peste umplutură și sigilați ștrudelele presând ușor cu o furculiță pe margini.

8

Așezați-le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și ungeți-le cu oul bătut.

9

Introduceți tava în cuptorul preîncălzit și coaceți timp de 25 minute, sau până se rumenesc puțin deasupra.

Note

Ștrudele cu brânză și roșii uscate