fbpx

Stufat cu carne de porc

AutorAncutsa Cuisine
DificultateAvansat

O mancare de vara cu carne de porc si multa verdeata, foarte gustoasa si satioasa.

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare10 minsTimp de gătire / răcire1 orăTimp Total1 oră 10 mins

Ingrediente:

 500 g carne de porc
 5 legaturi de ceapa verde
 5 legaturi de usturoi verde
 1 ceapa alba
 2 bulion
 1 linguriță(e) faina
 ulei
 650 ml apa
 sare

Mod de preparare:

1

Carnea se taie in bucati mai mari sau mai mici, dupa preferinte, se condimenteaza si se rumeste bine, apoi se scoate pe o farfurie. Se taie marunt o ceapa si se caleste usor (nu se topeste) in uleiul in care a fost prajita carnea. Se completeaza cu 2 pahare cu apa (600 ml), se adauga la loc carnea si se lasa sa fiarba.

2

Cand fierbe apa, se adauga ceapa verde si usturoiul verde cu tot cu frunze, taiate toate in fasii medii sau in functie de cat le doriti de scurte. In functie de optiuni si resursele pe care le aveti, puteti folosi doar frunzele de la ceapa si usturoi sau cu totul.

3

Cand scade apa, se pregateste sosul : se adauga bulionul, apoi se amesteca intr-o cescuta faina cu putina apa (50 ml), si se adauga in mancare prin strecuratoare, pentru a evita cocoloasele.

4

Se amesteca bine si se mai lasa un pic sa fiabra ca sa se ingroase sosul.
Cand este gata, se poate adauga patrunjel proaspat tocat marunt.

Ingrediente

 500 g carne de porc
 5 legaturi de ceapa verde
 5 legaturi de usturoi verde
 1 ceapa alba
 2 bulion
 1 linguriță(e) faina
 ulei
 650 ml apa
 sare

Direcții

1

Carnea se taie in bucati mai mari sau mai mici, dupa preferinte, se condimenteaza si se rumeste bine, apoi se scoate pe o farfurie. Se taie marunt o ceapa si se caleste usor (nu se topeste) in uleiul in care a fost prajita carnea. Se completeaza cu 2 pahare cu apa (600 ml), se adauga la loc carnea si se lasa sa fiarba.

2

Cand fierbe apa, se adauga ceapa verde si usturoiul verde cu tot cu frunze, taiate toate in fasii medii sau in functie de cat le doriti de scurte. In functie de optiuni si resursele pe care le aveti, puteti folosi doar frunzele de la ceapa si usturoi sau cu totul.

3

Cand scade apa, se pregateste sosul : se adauga bulionul, apoi se amesteca intr-o cescuta faina cu putina apa (50 ml), si se adauga in mancare prin strecuratoare, pentru a evita cocoloasele.

4

Se amesteca bine si se mai lasa un pic sa fiabra ca sa se ingroase sosul.
Cand este gata, se poate adauga patrunjel proaspat tocat marunt.

Stufat cu carne de porc