Suberek

AutorSoare Elena
DificultateIntermediar

Cu siguranta o sa iti placa aceasta reteta de suberek! Aluat foarte fraged si delicios!

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire10 minuteTimp de preparare40 minuteTimp total50 minute

Ingrediente:

 500 gr carne tocata de porc
 300 gr faina alba
 300 gr faina neagra
 1 ceapa
 1 tsp piper
 1 tsp boia dulce
 10 gr praf de copt
 sare dupa gust
 100 gr iaurt
 1 tbsp otet
 300 ml apa
 50 ml ulei

Mod de preparare:

1

Punem faina intr-un bol incapator. Facem o adancitura in mijloc si vom adauga sarea, praful de copt, uleiul, otetul si iaurtul.

2

Incepem si framantam si adaugam apa treptat cat sa obtinem un aluat.

3

Cand aluatul s-a format il vom scoate din bol si il vom framanta pe blatul de lucru timp de 10 minute.

4

La nevoie mai putem adauga putina faina daca este foarte lipicios.

5

Cand aluatul este gata, trebuie sa fie moale si foarte putin lipicios cat sa nu se lipeasca de maini. Il punem intr-un bol presarat cu faina si il punem deoparte cat timp ne ocupam de umplutura.

6

Punem carnea intr-un bol. Adaugam ceapa maruntita, sare dupa gust, o lingura de boia de ardei dulce si una de piper macinat si amestecam foarte bine.

7

Luam aluatul si modelam bilute de aproximativ 60 gr.

8

Vom intinde fiecare biluta de aluat folosind cate putina faina. Vom intinde aluatul cat de subtire putem in forma de cerc.

9

Pe jumatate din aceasta sfera vom pune o lingura de carne tocata. O intindem bine cu mainile si umezim aluatul foarte bine cu apa pentru a il sigila cu ajutorul unei pensule si vom plia aluatul peste carnea tocata si presam bine cu degetele si taiem extremitatile pentru a ii da o forma frumoasa.

10

In felul acesta procedam cu toate bilutele.

11

Punem ulei la incalzit intr-o tigaie si punem cate 2-3 suberek-uri pentru a se praji. Le vom lasa sa se prajeasca pentru 3-4 minute la foc mediu.

12

Cand suberek-urile s-au rumenit, le putem scoate pe o farfurie cu niste prosoape de hartie pentru a absorbi uleiul in exces.

13

Vom face acest lucru pana le terminam pe toate.

14

Sa le savurati cu placere! Noi le-am servit cu Ayran!

Ingrediente

 500 gr carne tocata de porc
 300 gr faina alba
 300 gr faina neagra
 1 ceapa
 1 tsp piper
 1 tsp boia dulce
 10 gr praf de copt
 sare dupa gust
 100 gr iaurt
 1 tbsp otet
 300 ml apa
 50 ml ulei

Indicații

1

Punem faina intr-un bol incapator. Facem o adancitura in mijloc si vom adauga sarea, praful de copt, uleiul, otetul si iaurtul.

2

Incepem si framantam si adaugam apa treptat cat sa obtinem un aluat.

3

Cand aluatul s-a format il vom scoate din bol si il vom framanta pe blatul de lucru timp de 10 minute.

4

La nevoie mai putem adauga putina faina daca este foarte lipicios.

5

Cand aluatul este gata, trebuie sa fie moale si foarte putin lipicios cat sa nu se lipeasca de maini. Il punem intr-un bol presarat cu faina si il punem deoparte cat timp ne ocupam de umplutura.

6

Punem carnea intr-un bol. Adaugam ceapa maruntita, sare dupa gust, o lingura de boia de ardei dulce si una de piper macinat si amestecam foarte bine.

7

Luam aluatul si modelam bilute de aproximativ 60 gr.

8

Vom intinde fiecare biluta de aluat folosind cate putina faina. Vom intinde aluatul cat de subtire putem in forma de cerc.

9

Pe jumatate din aceasta sfera vom pune o lingura de carne tocata. O intindem bine cu mainile si umezim aluatul foarte bine cu apa pentru a il sigila cu ajutorul unei pensule si vom plia aluatul peste carnea tocata si presam bine cu degetele si taiem extremitatile pentru a ii da o forma frumoasa.

10

In felul acesta procedam cu toate bilutele.

11

Punem ulei la incalzit intr-o tigaie si punem cate 2-3 suberek-uri pentru a se praji. Le vom lasa sa se prajeasca pentru 3-4 minute la foc mediu.

12

Cand suberek-urile s-au rumenit, le putem scoate pe o farfurie cu niste prosoape de hartie pentru a absorbi uleiul in exces.

13

Vom face acest lucru pana le terminam pe toate.

14

Sa le savurati cu placere! Noi le-am servit cu Ayran!

Note

Suberek