Sufleu de ciocolată

AutorKristina
DificultateIntermediar

Un desert cu un gust divin, care cucerește prin miezul cremos, înecat în ciocolată.

ShareSave
Randamente8 porțiiTimp de pregătire25 minuteTimp de preparare30 minuteTimp total55 minute

Ingrediente:

 200 gr ciocolată neagră
 50 gr unt semisărat
 3 gălbenușuri
 10 gr amidon alimentar
 6 albușuri
 80 gr de zahăr pudră extrafin
 unt și făină pentru tapetat forma

Mod de preparare:

1

Încălziți cuptorul la 180˚ C. Puneți să se topească în bain-marie untul și ciocolata. Luați de pe foc și încorporați gălbenușurile și amidonul. Bateți albușurile spumă tare, încorporând puțin câte puțin zahărul pudră extrafin. Când albușurile sunt foarte tari, adăugați-le cu grijă în preparatul de mai sus.

2

Tapetați cu unt și făină forma pentru sufleu. Turnați aluatul în formă, băgați la cuptor și lăsați să se coacă timp de circa 30 de minute; sufleul trebuie să fie foarte bine crescut. Serviți imediat, înainte să se lase !

3

Serviți acest sufleu cu o cupă de înghețată de vanilie : amestecul cald-rece va face minuni !

4

Pentru o variantă individuală, repartizați aluatul în opt forme mici pentru sufleu și reduceți timpul de coacere la 15 minute.

Ingrediente

 200 gr ciocolată neagră
 50 gr unt semisărat
 3 gălbenușuri
 10 gr amidon alimentar
 6 albușuri
 80 gr de zahăr pudră extrafin
 unt și făină pentru tapetat forma

Indicații

1

Încălziți cuptorul la 180˚ C. Puneți să se topească în bain-marie untul și ciocolata. Luați de pe foc și încorporați gălbenușurile și amidonul. Bateți albușurile spumă tare, încorporând puțin câte puțin zahărul pudră extrafin. Când albușurile sunt foarte tari, adăugați-le cu grijă în preparatul de mai sus.

2

Tapetați cu unt și făină forma pentru sufleu. Turnați aluatul în formă, băgați la cuptor și lăsați să se coacă timp de circa 30 de minute; sufleul trebuie să fie foarte bine crescut. Serviți imediat, înainte să se lase !

3

Serviți acest sufleu cu o cupă de înghețată de vanilie : amestecul cald-rece va face minuni !

4

Pentru o variantă individuală, repartizați aluatul în opt forme mici pentru sufleu și reduceți timpul de coacere la 15 minute.

Note

Sufleu de ciocolată