fbpx

Sufleu de ciocolată

AutorKristina
DificultateIntermediar

Un desert cu un gust divin, care cucerește prin miezul cremos, înecat în ciocolată.

ShareSalvează
Produce8 PorțiiTimp de Preparare25 minsTimp de gătire / răcire30 minsTimp Total55 mins

Ingrediente:

 200 g ciocolată neagră
 50 g unt semisărat
 3 gălbenușuri
 10 g amidon alimentar
 6 albușuri
 80 g de zahăr pudră extrafin
 unt și făină pentru tapetat forma

Mod de preparare:

1

Încălziți cuptorul la 180˚ C. Puneți să se topească în bain-marie untul și ciocolata. Luați de pe foc și încorporați gălbenușurile și amidonul. Bateți albușurile spumă tare, încorporând puțin câte puțin zahărul pudră extrafin. Când albușurile sunt foarte tari, adăugați-le cu grijă în preparatul de mai sus.

2

Tapetați cu unt și făină forma pentru sufleu. Turnați aluatul în formă, băgați la cuptor și lăsați să se coacă timp de circa 30 de minute; sufleul trebuie să fie foarte bine crescut. Serviți imediat, înainte să se lase !

3

Serviți acest sufleu cu o cupă de înghețată de vanilie : amestecul cald-rece va face minuni !

4

Pentru o variantă individuală, repartizați aluatul în opt forme mici pentru sufleu și reduceți timpul de coacere la 15 minute.

Ingrediente

 200 g ciocolată neagră
 50 g unt semisărat
 3 gălbenușuri
 10 g amidon alimentar
 6 albușuri
 80 g de zahăr pudră extrafin
 unt și făină pentru tapetat forma

Direcții

1

Încălziți cuptorul la 180˚ C. Puneți să se topească în bain-marie untul și ciocolata. Luați de pe foc și încorporați gălbenușurile și amidonul. Bateți albușurile spumă tare, încorporând puțin câte puțin zahărul pudră extrafin. Când albușurile sunt foarte tari, adăugați-le cu grijă în preparatul de mai sus.

2

Tapetați cu unt și făină forma pentru sufleu. Turnați aluatul în formă, băgați la cuptor și lăsați să se coacă timp de circa 30 de minute; sufleul trebuie să fie foarte bine crescut. Serviți imediat, înainte să se lase !

3

Serviți acest sufleu cu o cupă de înghețată de vanilie : amestecul cald-rece va face minuni !

4

Pentru o variantă individuală, repartizați aluatul în opt forme mici pentru sufleu și reduceți timpul de coacere la 15 minute.

Sufleu de ciocolată