fbpx

Sufleu rapid

AvatarAutorDacu
DificultateIntermediar

Cine aude de sufleu cred că se gândeşte la o reţetă complicată, greu de făcut. Io vă propun un sufleu gustos şi forte rapid de preparat la micu’ dejun ori la cină ori pur şi simplu că vreţi altceva.

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare15 minsTimp de gătire / răcire30 minsTimp Total45 mins

Ingrediente:

 500 ml Lapte
 150 g Faina alba
 200 g Cascaval
 4 oua

Mod de preparare:

1

Într-un bol mare se mestecă laptele cu făina, gălbenuşurile, sare şi piper, apoi se adaugă brânza dată pe răzatorea mică. Albuşurile se bat spumă şi se bagă în compoziţia de mai sus. Totul se pune într-un vas rezistent la căldură, uns în prealabil cu puţin unt. Se dă la cuptor la 200 de grade, timp de 15 minute, apoi încă un sfert de ora la 150 de grade. Înainte de a servi lăsaţi 10 minute să se odihnească, să nu curgă brânza.

Mai simplu de-atât nu se pote. Puteţi adăuga la sufleu şi şuncă tăietă cubuleţe şi prăjită dar eu am vrut să simt numai aroma de caşcaval.

Ingrediente

 500 ml Lapte
 150 g Faina alba
 200 g Cascaval
 4 oua

Direcții

1

Într-un bol mare se mestecă laptele cu făina, gălbenuşurile, sare şi piper, apoi se adaugă brânza dată pe răzatorea mică. Albuşurile se bat spumă şi se bagă în compoziţia de mai sus. Totul se pune într-un vas rezistent la căldură, uns în prealabil cu puţin unt. Se dă la cuptor la 200 de grade, timp de 15 minute, apoi încă un sfert de ora la 150 de grade. Înainte de a servi lăsaţi 10 minute să se odihnească, să nu curgă brânza.

Mai simplu de-atât nu se pote. Puteţi adăuga la sufleu şi şuncă tăietă cubuleţe şi prăjită dar eu am vrut să simt numai aroma de caşcaval.

Sufleu rapid