Toamna nu e toamnă fără mirosul intens de ardei copt! Și pentru că eram curioasă ce se mai poate găti cu ardei copt, în afară de salată, am „croit” o supă cremă de ardei copt, aromată cu usturoi, chimion și boia afumată, iar la final am decorat-o cu cremă vegetală de ovăz (super gustoasă și asemănătoare cu smântâna), brânză de caju care s-a topit și, împreună cu leușteanul proaspăt, au potențat toate aromele. Un adevărat deliciu!
Ingrediente:
Mod de preparare:
Coace ardeii kapia și apoi curăță-i de coajă.
Călește ceapa tocată mărunt în puțin vin roșu, iar la final adaugă și usturoiul mărunțit și ia-le de pe foc când ambele au prins culoare.
Mărunțește bine, într-un blender, ardeii copți, ceapa și usturoiul călite.
Golește sosul într-o oală și pune pe foc, iar când începe să fiarbă adaugă sosul de roșii și condimentele și lasă pe foc până se întrepătrund aromele și supa se îngroașă. Dacă e nevoie, poți adăuga puțină apă.
Servește supa decorată cu smântână, brânză rasă și neapărat leuștean proaspăt pentru un plus de aromă.
Ingrediente
Indicații
Coace ardeii kapia și apoi curăță-i de coajă.
Călește ceapa tocată mărunt în puțin vin roșu, iar la final adaugă și usturoiul mărunțit și ia-le de pe foc când ambele au prins culoare.
Mărunțește bine, într-un blender, ardeii copți, ceapa și usturoiul călite.
Golește sosul într-o oală și pune pe foc, iar când începe să fiarbă adaugă sosul de roșii și condimentele și lasă pe foc până se întrepătrund aromele și supa se îngroașă. Dacă e nevoie, poți adăuga puțină apă.
Servește supa decorată cu smântână, brânză rasă și neapărat leuștean proaspăt pentru un plus de aromă.