fbpx

Supă cremă de ardei copt cu leuștean

AvatarAutorFlavor Tailors
DificultateÎncepător

Toamna nu e toamnă fără mirosul intens de ardei copt! Și pentru că eram curioasă ce se mai poate găti cu ardei copt, în afară de salată, am „croit” o supă cremă de ardei copt, aromată cu usturoi, chimion și boia afumată, iar la final am decorat-o cu cremă vegetală de ovăz (super gustoasă și asemănătoare cu smântâna), brânză de caju care s-a topit și, împreună cu leușteanul proaspăt, au potențat toate aromele. Un adevărat deliciu!

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare40 minsTimp Total40 mins

Ingrediente:

 4 ardei kapia
 2 căței de usturoi
 1 ceapă roșie mică
 40 ml vin roșu
 250 g sos de roșii
 ¼ linguriță(e) chimion
 ¼ linguriță(e) boia afumată
 sare și piper după gust
 fulgi de chili după gust
 40 ml smântână (eu am folosit cremă vegetală de ovăz)
 30 g brânză (eu am folosit branză de caju)
 câteva frunze de leuștean

Mod de preparare:

1

Coace ardeii kapia și apoi curăță-i de coajă.

2

Călește ceapa tocată mărunt în puțin vin roșu, iar la final adaugă și usturoiul mărunțit și ia-le de pe foc când ambele au prins culoare.

3

Mărunțește bine, într-un blender, ardeii copți, ceapa și usturoiul călite.

4

Golește sosul într-o oală și pune pe foc, iar când începe să fiarbă adaugă sosul de roșii și condimentele și lasă pe foc până se întrepătrund aromele și supa se îngroașă. Dacă e nevoie, poți adăuga puțină apă.

5

Servește supa decorată cu smântână, brânză rasă și neapărat leuștean proaspăt pentru un plus de aromă.

Ingrediente

 4 ardei kapia
 2 căței de usturoi
 1 ceapă roșie mică
 40 ml vin roșu
 250 g sos de roșii
 ¼ linguriță(e) chimion
 ¼ linguriță(e) boia afumată
 sare și piper după gust
 fulgi de chili după gust
 40 ml smântână (eu am folosit cremă vegetală de ovăz)
 30 g brânză (eu am folosit branză de caju)
 câteva frunze de leuștean

Direcții

1

Coace ardeii kapia și apoi curăță-i de coajă.

2

Călește ceapa tocată mărunt în puțin vin roșu, iar la final adaugă și usturoiul mărunțit și ia-le de pe foc când ambele au prins culoare.

3

Mărunțește bine, într-un blender, ardeii copți, ceapa și usturoiul călite.

4

Golește sosul într-o oală și pune pe foc, iar când începe să fiarbă adaugă sosul de roșii și condimentele și lasă pe foc până se întrepătrund aromele și supa se îngroașă. Dacă e nevoie, poți adăuga puțină apă.

5

Servește supa decorată cu smântână, brânză rasă și neapărat leuștean proaspăt pentru un plus de aromă.

Supă cremă de ardei copt cu leuștean