fbpx

Supa crema de cartofi cu praz

AutorDaniel Breda
DificultateÎncepător

O supa crema de cartofi ce te va duce cu gandul la copilarie.

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare20 minsTimp de gătire / răcire25 minsTimp Total45 mins

Ingrediente:

 1 kg cartofi noi
 2 morcovi
 1 praz mare
 3 cepe verzi
 3 catei usturoi
 150 g smantana
 ½ linguriță(e) boia iute
 30 g unt

Mod de preparare:

1

Pregatim legumele si le taiem cubulete pe toate.

2

Intr-o oala punem untul si putin ulei la incins dupa care adaugam prazul si ceapa verde si le calim pentru 3-5 minute.

3

Dupa ce s-au calit, adaugam morcovul si cartofii si le mai lasam la calit, impreuna cu sare piper si boia, pentru inca 5 minute.

4

Adaugam 1,5 l apa si lasam sa fiarba totul pentru 20-25 minute.

5

Cand supa a fiert, adaugam smantana si blenduim totul pana devine o crema lucioasa si fina.
Se mai adauga sare piper si boia dupa gust.

6

La servire se pune putin iaurt, alune si boia.

Ingrediente

 1 kg cartofi noi
 2 morcovi
 1 praz mare
 3 cepe verzi
 3 catei usturoi
 150 g smantana
 ½ linguriță(e) boia iute
 30 g unt

Direcții

1

Pregatim legumele si le taiem cubulete pe toate.

2

Intr-o oala punem untul si putin ulei la incins dupa care adaugam prazul si ceapa verde si le calim pentru 3-5 minute.

3

Dupa ce s-au calit, adaugam morcovul si cartofii si le mai lasam la calit, impreuna cu sare piper si boia, pentru inca 5 minute.

4

Adaugam 1,5 l apa si lasam sa fiarba totul pentru 20-25 minute.

5

Cand supa a fiert, adaugam smantana si blenduim totul pana devine o crema lucioasa si fina.
Se mai adauga sare piper si boia dupa gust.

6

La servire se pune putin iaurt, alune si boia.

Supa crema de cartofi cu praz