Supa crema de cartofi dulci si porumb

AutorEverything_julienne
DificultateÎncepător

Supa aceasta e super catifelata, dulce-sarata si bogata la gust; nu va mai saturati de ea daca o incercati.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire15 minuteTimp de preparare30 minuteTimp total45 minute

Ingrediente:

 1 morcov
 1 telina mica
 1 ceapa galbena
 5 cartofi dulci mici
 400 gr porumb dulce
 750 ml apa
 crutoane pentru servit
 1 tbsp ulei de masline

Mod de preparare:

1

Se curata si se taie cuburi legumele.

2

Intr-o oala, se pune putin ulei de masline si se caleste ceapa impreuna cu morcovii si telina.

3

Se adauga cartofii dulci si cei 750 ml de apa. Se condimenteaza cu sare si se lasa la fiert.

4

Cand legumele sunt moi, se adauga porumbul. Se lasa sa fiarba inca 5 minute, dupa care se opreste aragazul.

5

Cu ajutorul unui blender cu imersie se blenduieste supa. Dupa care se strecoara cate un polonic pe rand in alta oala.

6

Se adauga, dupa gust, sare, piper, chimen, cimbru si se serveste cu crutoane si ulei de masline.

Ingrediente

 1 morcov
 1 telina mica
 1 ceapa galbena
 5 cartofi dulci mici
 400 gr porumb dulce
 750 ml apa
 crutoane pentru servit
 1 tbsp ulei de masline

Indicații

1

Se curata si se taie cuburi legumele.

2

Intr-o oala, se pune putin ulei de masline si se caleste ceapa impreuna cu morcovii si telina.

3

Se adauga cartofii dulci si cei 750 ml de apa. Se condimenteaza cu sare si se lasa la fiert.

4

Cand legumele sunt moi, se adauga porumbul. Se lasa sa fiarba inca 5 minute, dupa care se opreste aragazul.

5

Cu ajutorul unui blender cu imersie se blenduieste supa. Dupa care se strecoara cate un polonic pe rand in alta oala.

6

Se adauga, dupa gust, sare, piper, chimen, cimbru si se serveste cu crutoane si ulei de masline.

Supa crema de cartofi dulci si porumb