Supa crema de cartofi frantuzesti

AutorJakab Attila 15.04.1992
DificultateÎncepător

Daca vrei sa surprinzi prietenii cu ceva delicios dar simplu de gatit

ShareSalvează
Randamente1 porțieTimp total1 oră

Ingrediente:

 300 gr cartofi
 50 gr slanina afumata
 100 gr ceapa
 4 oua
 150 ml smantana
 80 gr carnati de porc mangalita ( si alt carnati poate fi utilizat dar acesta este senzational)
 80 ml smantana de gatit
 sare si piper dupa gust

Mod de preparare:

1

Tăiați slănina afumată cubulete și prajiti-o pana grasimea devine lichida. Adăugați ceapa tăiată . Apoi adaugati cartofii cruzi tăiați cubulete și prăjiți-i. Adaugati apa pana acopera cartofii. Adaugati sare, piper și gătiti până când cartofii sunt moi.

2

Amestecați și omogenizați cu un mixer. Îmbogățim supa cu smântână și smântână de gatit .

3

Feliati cârnații de Mangalica, prăjiți bine feliile în tigaie și așezați-le pe prosop de hârtie. Când este răcit , se taie mărunt, cu un cuțit.

4

Ouăle sunt fierte, curățate și feliate. Tăiați ceapa subțire, sărați-o, apoi strecurați sucul, puneti ceapa în făină și prăjiți-o în ulei fierbinte, dupa care așezați-o pe un prosop de hârtie.

5

Serviți supa dupa cum urmeaza : Ouăle se pun pe fundul farfuriei, se toarna supă, se presară cu firimituri de cârnați și ceapă prăjită.

Ingrediente

 300 gr cartofi
 50 gr slanina afumata
 100 gr ceapa
 4 oua
 150 ml smantana
 80 gr carnati de porc mangalita ( si alt carnati poate fi utilizat dar acesta este senzational)
 80 ml smantana de gatit
 sare si piper dupa gust

Indicații

1

Tăiați slănina afumată cubulete și prajiti-o pana grasimea devine lichida. Adăugați ceapa tăiată . Apoi adaugati cartofii cruzi tăiați cubulete și prăjiți-i. Adaugati apa pana acopera cartofii. Adaugati sare, piper și gătiti până când cartofii sunt moi.

2

Amestecați și omogenizați cu un mixer. Îmbogățim supa cu smântână și smântână de gatit .

3

Feliati cârnații de Mangalica, prăjiți bine feliile în tigaie și așezați-le pe prosop de hârtie. Când este răcit , se taie mărunt, cu un cuțit.

4

Ouăle sunt fierte, curățate și feliate. Tăiați ceapa subțire, sărați-o, apoi strecurați sucul, puneti ceapa în făină și prăjiți-o în ulei fierbinte, dupa care așezați-o pe un prosop de hârtie.

5

Serviți supa dupa cum urmeaza : Ouăle se pun pe fundul farfuriei, se toarna supă, se presară cu firimituri de cârnați și ceapă prăjită.

Supa crema de cartofi frantuzesti