fbpx

Supa cremă de cartofi

AvatarAutorAna I
DificultateÎncepător

Asta îi una din supele preferate de nemţi. Nu ştiu dacă îi tradiţională de aici, dar numai în Germania am văzut să bage în supa de cartofi un pic de cârnaţ prăjit.

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare10 minsTimp de gătire / răcire50 minsTimp Total1 oră

Ingrediente:

 1 kg Cartofi fara coaja
 1 ceapa
 2 morcovi
 1 linguri(ă) tarhon
 500 g frisca lichida
 1 carnat

Mod de preparare:

1

Cartofii, morcovii şi ceapa se taie în bucăţi potrivite şi se pun la fiert în apă cât să-i acopere cu două degete. După ce s-au inmuiat bine, se bagă mixerul şi se face un terci omogen. Se sărează, se pune tarhonul şi frişca şi se mai lasă să fiarba cam 5 minute.

2

Cârnaţul se prăjeşte, se taie felii şi se pune în farfuria de supa.

Ingrediente

 1 kg Cartofi fara coaja
 1 ceapa
 2 morcovi
 1 linguri(ă) tarhon
 500 g frisca lichida
 1 carnat

Direcții

1

Cartofii, morcovii şi ceapa se taie în bucăţi potrivite şi se pun la fiert în apă cât să-i acopere cu două degete. După ce s-au inmuiat bine, se bagă mixerul şi se face un terci omogen. Se sărează, se pune tarhonul şi frişca şi se mai lasă să fiarba cam 5 minute.

2

Cârnaţul se prăjeşte, se taie felii şi se pune în farfuria de supa.

Supa cremă de cartofi