Supa cremă de cartofi

AutorAna I
DificultateÎncepător

Asta îi una din supele preferate de nemţi. Nu ştiu dacă îi tradiţională de aici, dar numai în Germania am văzut să bage în supa de cartofi un pic de cârnaţ prăjit.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire10 minuteTimp de preparare50 minuteTimp total1 oră

Ingrediente:

 1 kg Cartofi fara coaja
 1 ceapa
 2 morcovi
 1 tbsp tarhon
 500 gr frisca lichida
 1 carnat

Mod de preparare:

1

Cartofii, morcovii şi ceapa se taie în bucăţi potrivite şi se pun la fiert în apă cât să-i acopere cu două degete. După ce s-au inmuiat bine, se bagă mixerul şi se face un terci omogen. Se sărează, se pune tarhonul şi frişca şi se mai lasă să fiarba cam 5 minute.

2

Cârnaţul se prăjeşte, se taie felii şi se pune în farfuria de supa.

Ingrediente

 1 kg Cartofi fara coaja
 1 ceapa
 2 morcovi
 1 tbsp tarhon
 500 gr frisca lichida
 1 carnat

Indicații

1

Cartofii, morcovii şi ceapa se taie în bucăţi potrivite şi se pun la fiert în apă cât să-i acopere cu două degete. După ce s-au inmuiat bine, se bagă mixerul şi se face un terci omogen. Se sărează, se pune tarhonul şi frişca şi se mai lasă să fiarba cam 5 minute.

2

Cârnaţul se prăjeşte, se taie felii şi se pune în farfuria de supa.

Note

Supa cremă de cartofi