Supă cremă de ciuperci

AutorChef Roxana Prodan
DificultateÎncepător

Supa cremă de ciuperci este sățioasă, foarte gustoasă și se pregătește destul de ușor. Spor la gătit și poftă bună! 🤎

ShareSave
Randamente2 porțiiTimp de pregătire10 minuteTimp de preparare30 minuteTimp total40 minute

Ingrediente:

 1 Ceapă mare
 550 gr Ciuperci
 250 ml Supă de legume
 250 ml Smântână pentru gătit
 20 ml Vin alb
 10 gr Cimbru
 1 Frunză de dafin
 ½ Linguriță sare
 Piper proaspă măcinat după gust
 ½ Linguriță de pudră de usturoi (opțional)
 Ulei

Mod de preparare:

1

Într-o tigaie mare adăugați ceapa tocată mărunt cu puțin ulei și o lăsați pe foc mediu până când aceasta devine aurie.

2

După aceea adăugați ciupercile tăiate felii și le lăsați până când scad la jumătate fără să le acoperiți.

3

După adăugați cimbru și lăsați supa să se gătească încă 10 minute.

4

Adăugați foaia de dafin, sarea și vinul.

5

Se adaugă supa și smântâna de gătit și lăsați să se gătească timp de 15 minute, amestecând ocazional.

6

Luați supa de pe foc și adăugați piper proaspăt măcinat după gust.

7

Supa se poate servi așa sau o puteți blenda.

Ingrediente

 1 Ceapă mare
 550 gr Ciuperci
 250 ml Supă de legume
 250 ml Smântână pentru gătit
 20 ml Vin alb
 10 gr Cimbru
 1 Frunză de dafin
 ½ Linguriță sare
 Piper proaspă măcinat după gust
 ½ Linguriță de pudră de usturoi (opțional)
 Ulei

Indicații

1

Într-o tigaie mare adăugați ceapa tocată mărunt cu puțin ulei și o lăsați pe foc mediu până când aceasta devine aurie.

2

După aceea adăugați ciupercile tăiate felii și le lăsați până când scad la jumătate fără să le acoperiți.

3

După adăugați cimbru și lăsați supa să se gătească încă 10 minute.

4

Adăugați foaia de dafin, sarea și vinul.

5

Se adaugă supa și smântâna de gătit și lăsați să se gătească timp de 15 minute, amestecând ocazional.

6

Luați supa de pe foc și adăugați piper proaspăt măcinat după gust.

7

Supa se poate servi așa sau o puteți blenda.

Supă cremă de ciuperci