fbpx

Supa crema de ciuperci cu vin alb

AutorSoare Elena
DificultateIntermediar

Cea mai buna reteta de supa crema de ciuperci. Daca o incerci, o sa iti placa la nebunie! Iti garantez!

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare15 minsTimp de gătire / răcire35 minsTimp Total50 mins

Ingrediente:

 1 linguriță(e) ulei de floarea soarelui
 750 g ciuperci
 60 g unt
 2 cepe
 4 catei usturoi
 6 faina
 150 ml vin alb
 1 cub de legume
 sare si piper dupa gust
 200 ml smantana pentru gatit
 3 frunze de busuioc
 2 ierburi de provence

Mod de preparare:

1

Curatam si taiem ciupercile fasii. Incalzim untul si uleiul intr-o oala mare la foc mediu-mare pana se topesc. Calim ceapa timp de 2 pana la 3 minute pana se inmoaie. Gatim usturoiul aproximativ 1 minut.

2

Adaugam ciuperci si 2 lingurite de ierburi de Provence, gatim timp de 5 minute. Se toarna vinul si se lasa la fiert timp de 3 minute.

3

Intr-o cratita punem la fiert 500 ml de apa. In momentul in care fierbe, adaugam cubul de legume. Lasam sa fiarba 3 minute. Stingem focul.

4

Peste ciuperci, punem faina, amestecam bine si lasam sa fiarba timp de 2 minute. Adaugam supa, amestecam din nou si lasam sa fiarba.

5

Acoperim cu un capac si lasam sa fiarba timp de 10-15 minute, amestecand ocazional, pana se ingroasa.

6

Reducem focul la minim, adaugam smantana de gatit. Se lasa sa fiarba usor. Condimentam cu sare si piper dupa gust.

7

Se amesteca cu busuiocul. Se serveste cald.

Ingrediente

 1 linguriță(e) ulei de floarea soarelui
 750 g ciuperci
 60 g unt
 2 cepe
 4 catei usturoi
 6 faina
 150 ml vin alb
 1 cub de legume
 sare si piper dupa gust
 200 ml smantana pentru gatit
 3 frunze de busuioc
 2 ierburi de provence

Direcții

1

Curatam si taiem ciupercile fasii. Incalzim untul si uleiul intr-o oala mare la foc mediu-mare pana se topesc. Calim ceapa timp de 2 pana la 3 minute pana se inmoaie. Gatim usturoiul aproximativ 1 minut.

2

Adaugam ciuperci si 2 lingurite de ierburi de Provence, gatim timp de 5 minute. Se toarna vinul si se lasa la fiert timp de 3 minute.

3

Intr-o cratita punem la fiert 500 ml de apa. In momentul in care fierbe, adaugam cubul de legume. Lasam sa fiarba 3 minute. Stingem focul.

4

Peste ciuperci, punem faina, amestecam bine si lasam sa fiarba timp de 2 minute. Adaugam supa, amestecam din nou si lasam sa fiarba.

5

Acoperim cu un capac si lasam sa fiarba timp de 10-15 minute, amestecand ocazional, pana se ingroasa.

6

Reducem focul la minim, adaugam smantana de gatit. Se lasa sa fiarba usor. Condimentam cu sare si piper dupa gust.

7

Se amesteca cu busuiocul. Se serveste cald.

Supa crema de ciuperci cu vin alb