fbpx

Supa crema de ciuperci

AutorChefmihai
DificultateÎncepător

O reteta ușoară și sanatoasa

ShareSalvează
Produce4 PorțiiTimp de Preparare10 minsTimp de gătire / răcire15 minsTimp Total25 mins

Ingrediente:

 1 Ceapa
 2 Ulei de masline
 1 Morcov
 1 Rădăcină pătrunjel
 1 Felie telina
 500 g Ciuperci
 2 Faina
 Apa
 Sare
 Piper
 Smantana fermentata

Mod de preparare:

1

Ceapa se taie în bucatele și se călește în uleiul de măsline.

2

După ce devine translucida, se adaugă morcovii, patrunjelul si telina tăiate cubulețe, împreună cu putina apa.

3

Se lasă pe foc 3-4 minute, timp în care se amesteca de câteva ori.

4

Se adaugă ciupercile rupte în bucatele și faina și se amesteca bine. Se adaugă apa cât sa acopere toată compozitia din oala.

5

Se lasă la fiert 15 minute. Se oprește focul și se lasă la răcit.

6

Se adaugă compoziția în blender și se mixează. Se adaugă din nou în oala și se potrivește de sare și piper. Dacă este prea groasa, se mai adaugă apa.

7

Se poate servi cu o lingura de smantana fermentata sau simpla, de post. Pofta buna!

Ingrediente

 1 Ceapa
 2 Ulei de masline
 1 Morcov
 1 Rădăcină pătrunjel
 1 Felie telina
 500 g Ciuperci
 2 Faina
 Apa
 Sare
 Piper
 Smantana fermentata

Direcții

1

Ceapa se taie în bucatele și se călește în uleiul de măsline.

2

După ce devine translucida, se adaugă morcovii, patrunjelul si telina tăiate cubulețe, împreună cu putina apa.

3

Se lasă pe foc 3-4 minute, timp în care se amesteca de câteva ori.

4

Se adaugă ciupercile rupte în bucatele și faina și se amesteca bine. Se adaugă apa cât sa acopere toată compozitia din oala.

5

Se lasă la fiert 15 minute. Se oprește focul și se lasă la răcit.

6

Se adaugă compoziția în blender și se mixează. Se adaugă din nou în oala și se potrivește de sare și piper. Dacă este prea groasa, se mai adaugă apa.

7

Se poate servi cu o lingura de smantana fermentata sau simpla, de post. Pofta buna!

Supa crema de ciuperci