Supă cremă de dovleac copt

AutorGeorgiana.
DificultateÎncepător

O supă cremoasă de dovleac copt cu aromă de ghimbir.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire15 minuteTimp de preparare45 minuteTimp total1 oră

Ingrediente:

 1,50 kg dovleac
 1 ceapă
 1 morcov
 1 cartof
 ulei de măsline
 700 ml supă de legume
 1 tbsp ghimbir
 suc de lămâie
 sare, piper

Mod de preparare:

1

Se taie dovleacul în două, se curăţă de sâmburi şi se unge cu ulei la interior. Pe o tavă cu hârtie de copt se aşează cele două jumătăţi cu coaja în sus. Se dau la cuptor, la 200° C aproximativ jumătate de oră sau până ce puteţi băga cu uşurintă furculiţa în dovleac.

2

Când s-a răcit, se curăţă dovleacul de coajă.

3

Într-o cratiţă încăpătoare se pun 2 linguri de ulei, ceapa, morcovul şi cartoful tăiate mărunt. Adăugăm ghimbirul ras, amestecăm şi lăsăm pe foc până când legumele lasă apa de vegetaţie sau până când se înmoaie legumele.

4

Se adaugă în cratiţă pulpa de dovleac şi supa de legume. Se fierbe la foc mic 10 minute, după care se condimentează.

5

Cu un blender se mixează până se obţine o consistenţă omogenă. Se mai poate adăuga supă de legume sau apă pentru o consistenţă mai lichidă.

Ingrediente

 1,50 kg dovleac
 1 ceapă
 1 morcov
 1 cartof
 ulei de măsline
 700 ml supă de legume
 1 tbsp ghimbir
 suc de lămâie
 sare, piper

Indicații

1

Se taie dovleacul în două, se curăţă de sâmburi şi se unge cu ulei la interior. Pe o tavă cu hârtie de copt se aşează cele două jumătăţi cu coaja în sus. Se dau la cuptor, la 200° C aproximativ jumătate de oră sau până ce puteţi băga cu uşurintă furculiţa în dovleac.

2

Când s-a răcit, se curăţă dovleacul de coajă.

3

Într-o cratiţă încăpătoare se pun 2 linguri de ulei, ceapa, morcovul şi cartoful tăiate mărunt. Adăugăm ghimbirul ras, amestecăm şi lăsăm pe foc până când legumele lasă apa de vegetaţie sau până când se înmoaie legumele.

4

Se adaugă în cratiţă pulpa de dovleac şi supa de legume. Se fierbe la foc mic 10 minute, după care se condimentează.

5

Cu un blender se mixează până se obţine o consistenţă omogenă. Se mai poate adăuga supă de legume sau apă pentru o consistenţă mai lichidă.

Supă cremă de dovleac copt