fbpx

Supă cremă de dovleac copt

AvatarAutorLovemadeedible
DificultateÎncepător

Supa perfectă pentru o zi răcoroasă de toamnă, cremoasă și delicioasă - se poate servi la prânz sau la cină.
Dacă ești în căutarea unei idei de mâncare de dietă, ai nimerit perfect - 32 kcal / 100 ml supă!

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp Total1 oră

Ingrediente:

 ½ Dovleac - dimensiune medie
 1 Ceapă - dimensiune medie
 3 Căței de usturoi
 250 ml Apă
 1 linguriță(e) Ulei de măsline
 1 Praf de sare
 1 Praf de piper

Mod de preparare:

1

Preîncălzește cuptorul la 180 °C. Taie dovleacul în cubulețe și asează-le pe o tavă acoperită cu hârtie de copt, împreună cu usturoiul și ceapa feliate. Nu curăța legumele de coajă. Stropește-le cu uleiul de măsline și lasă-le la cuptor pentru 40 de minute sau până când dovleacul devine moale.

2

Asează legumele deoparte până se răcesc, iar când dovleacul s-a răcit complet, scoate miezul de pe coajă și adaugă-l într-un blender.

3

Îndepărtează cojile cepei și usturoiului și adaugă-le în blender.

4

Adaugă apa și mixează până când compoziția devine cremoasă.

5

Mută supa într-o oală și las-o să dea în clocot.

6

Servește-o cu iaurt grecesc, brânză feta și pătrunjel uscat (sau proaspăt!).

Ingrediente

 ½ Dovleac - dimensiune medie
 1 Ceapă - dimensiune medie
 3 Căței de usturoi
 250 ml Apă
 1 linguriță(e) Ulei de măsline
 1 Praf de sare
 1 Praf de piper

Direcții

1

Preîncălzește cuptorul la 180 °C. Taie dovleacul în cubulețe și asează-le pe o tavă acoperită cu hârtie de copt, împreună cu usturoiul și ceapa feliate. Nu curăța legumele de coajă. Stropește-le cu uleiul de măsline și lasă-le la cuptor pentru 40 de minute sau până când dovleacul devine moale.

2

Asează legumele deoparte până se răcesc, iar când dovleacul s-a răcit complet, scoate miezul de pe coajă și adaugă-l într-un blender.

3

Îndepărtează cojile cepei și usturoiului și adaugă-le în blender.

4

Adaugă apa și mixează până când compoziția devine cremoasă.

5

Mută supa într-o oală și las-o să dea în clocot.

6

Servește-o cu iaurt grecesc, brânză feta și pătrunjel uscat (sau proaspăt!).

Supă cremă de dovleac copt