Supa crema de dovleac cu parmezan si fulgi chili

AutorEdvin
DificultateIntermediar

O reteta foarte buna de supa crema. Dulce, cremoasa si putin iute.

ShareSalvează
Randamente1 porțieTimp de pregătire15 minuteTimp de preparare45 minuteTimp total1 oră

Ingrediente:

 750 gr dovleac placintar
 50 gr unt
 50 gr parmezan
 700 ml apa
 sare si piper dupa gust
 5 frunze de busuioc proaspat
 1 tbsp ulei de masline
 un varf de cutit fulgi de chili

Mod de preparare:

1

Se curata dovleacul de seminte si se taie in doua pe lung. Il punem intr-o tava, se da cu ulei si il bagam la cuptor pentru 30 de minute la 200°C. Dovleacul este gata in momentul in care intra o furculita usor in el.

2

Scoatem dovleacul de la cuptor si il lasam 10 minute la racit.

3

Intr- o oala punem untul si dovleacul (cu ajutorul unei linguri curatam dovleacul).

4

Se inabusa la foc mic cu capac timp de 10 minute. Se amesteca de 2-3 ori in acest timp. Nu lasam dovleacul sa se rumeneasca.

5

Adaugam apa, sare, piper si fulgii chili si fierbem cu capac la foc mic 15 minute. Supa deja va mirosi grozav si va avea o culoarea portocalie atractiva.

6

Adaugam parmezanul razuit si mai fierbem 5 minute.

7

Mixam supa in blender pana devine super cremoasa. Daca vreti sa controlati consistenta puneti la inceput in blender doar dovleacul si putina supa, mixati pana aveti piure fin si abia apoi adaugati treptat apa, cu blenderul mergand pana aveti consistenta dorita. Neaparat gustati de sare (supa tinde sa fie dulceaga) si mai rasniti piper negru (merge bine cu parmezanul).

8

Servim cald cu extra parmezan si frunze de busuioc.

Ingrediente

 750 gr dovleac placintar
 50 gr unt
 50 gr parmezan
 700 ml apa
 sare si piper dupa gust
 5 frunze de busuioc proaspat
 1 tbsp ulei de masline
 un varf de cutit fulgi de chili

Indicații

1

Se curata dovleacul de seminte si se taie in doua pe lung. Il punem intr-o tava, se da cu ulei si il bagam la cuptor pentru 30 de minute la 200°C. Dovleacul este gata in momentul in care intra o furculita usor in el.

2

Scoatem dovleacul de la cuptor si il lasam 10 minute la racit.

3

Intr- o oala punem untul si dovleacul (cu ajutorul unei linguri curatam dovleacul).

4

Se inabusa la foc mic cu capac timp de 10 minute. Se amesteca de 2-3 ori in acest timp. Nu lasam dovleacul sa se rumeneasca.

5

Adaugam apa, sare, piper si fulgii chili si fierbem cu capac la foc mic 15 minute. Supa deja va mirosi grozav si va avea o culoarea portocalie atractiva.

6

Adaugam parmezanul razuit si mai fierbem 5 minute.

7

Mixam supa in blender pana devine super cremoasa. Daca vreti sa controlati consistenta puneti la inceput in blender doar dovleacul si putina supa, mixati pana aveti piure fin si abia apoi adaugati treptat apa, cu blenderul mergand pana aveti consistenta dorita. Neaparat gustati de sare (supa tinde sa fie dulceaga) si mai rasniti piper negru (merge bine cu parmezanul).

8

Servim cald cu extra parmezan si frunze de busuioc.

Supa crema de dovleac cu parmezan si fulgi chili