De brânza burrata m-am îndrăgostit acum mulți ani, în Italia, iar de când am redescoperit-o, mă tot gândesc cum să o includ în rețete. Elastică la exterior și cremoasă în interior, am „cusut” burrata într-o supă cremă de hribi parfumați. Aromele și texturile s-au întrețesut atât de bine, încât m-au transpus într-o pădure, la munte.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Călește, în puțin unt, ceapa roșe tăiată cubulețe, iar când a prins culoare adaugă ciupercile și cățelul de usturoi mărunțit și după câteva minute, îmbată-le în vin.
Condimentează cu sare, piper și cimbru și lasă pe foc până sunt fierte ciupercile. Se mai poate adăuga apă dacă e nevoie.
Ia ciupercile de pe foc și dă în blender tot amestecul, până devine o cremă pufoasă. Adaugă și smântâna și mai pune pe foc pentru 3-4 minute.
Servește cu brânză cremoasă burrata, câteva ciuperci călite, de decor și cimbru sau busuioc presărat deasupra.
Ingrediente
Indicații
Călește, în puțin unt, ceapa roșe tăiată cubulețe, iar când a prins culoare adaugă ciupercile și cățelul de usturoi mărunțit și după câteva minute, îmbată-le în vin.
Condimentează cu sare, piper și cimbru și lasă pe foc până sunt fierte ciupercile. Se mai poate adăuga apă dacă e nevoie.
Ia ciupercile de pe foc și dă în blender tot amestecul, până devine o cremă pufoasă. Adaugă și smântâna și mai pune pe foc pentru 3-4 minute.
Servește cu brânză cremoasă burrata, câteva ciuperci călite, de decor și cimbru sau busuioc presărat deasupra.