Supă cremă de hribi cu burrta

AutorFlavor Tailors
DificultateÎncepător

De brânza burrata m-am îndrăgostit acum mulți ani, în Italia, iar de când am redescoperit-o, mă tot gândesc cum să o includ în rețete. Elastică la exterior și cremoasă în interior, am „cusut” burrata într-o supă cremă de hribi parfumați. Aromele și texturile s-au întrețesut atât de bine, încât m-au transpus într-o pădure, la munte.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire30 minuteTimp total30 minute

Ingrediente:

 1 ceapă roșie mare
 250 ml vin alb
 20 gr unt
 400 gr hribi
 sare și piper după gust
 cimbru și busuioc după gust
 150 ml smântână
 1 cățel de usturoi
 2 bile de brânză burrata

Mod de preparare:

1

Călește, în puțin unt, ceapa roșe tăiată cubulețe, iar când a prins culoare adaugă ciupercile și cățelul de usturoi mărunțit și după câteva minute, îmbată-le în vin.

2

Condimentează cu sare, piper și cimbru și lasă pe foc până sunt fierte ciupercile. Se mai poate adăuga apă dacă e nevoie.

3

Ia ciupercile de pe foc și dă în blender tot amestecul, până devine o cremă pufoasă. Adaugă și smântâna și mai pune pe foc pentru 3-4 minute.

4

Servește cu brânză cremoasă burrata, câteva ciuperci călite, de decor și cimbru sau busuioc presărat deasupra.

Ingrediente

 1 ceapă roșie mare
 250 ml vin alb
 20 gr unt
 400 gr hribi
 sare și piper după gust
 cimbru și busuioc după gust
 150 ml smântână
 1 cățel de usturoi
 2 bile de brânză burrata

Indicații

1

Călește, în puțin unt, ceapa roșe tăiată cubulețe, iar când a prins culoare adaugă ciupercile și cățelul de usturoi mărunțit și după câteva minute, îmbată-le în vin.

2

Condimentează cu sare, piper și cimbru și lasă pe foc până sunt fierte ciupercile. Se mai poate adăuga apă dacă e nevoie.

3

Ia ciupercile de pe foc și dă în blender tot amestecul, până devine o cremă pufoasă. Adaugă și smântâna și mai pune pe foc pentru 3-4 minute.

4

Servește cu brânză cremoasă burrata, câteva ciuperci călite, de decor și cimbru sau busuioc presărat deasupra.

Supă cremă de hribi cu burrta