fbpx

Supa crema de legume

AutorMihai
DificultateÎncepător

Supa crema de legume. O supa pasata din legume, pe gustul copiilor. O reteta dietetica si sanatoasa.

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare20 minsTimp de gătire / răcire40 minsTimp Total1 oră

Ingrediente:

 2 Cepe
 500 g Cartofi albi
 4 Morcovi mai mari
 2 Ardei
 1 Telina mai mica
 4 Ulei

Mod de preparare:

1

Curatam ceapa si o taiem marunt. Incingem intr-o oala mare uleiul si calim putin ceapa, pana devine aurie.

2

Adaugam apoi si celelalte legume, curatate si taiate marunt, punem apa cat sa treaca de o palma peste legume si sare dupa gust. Punem capacul si lasam supa sa fiarba, cca 45 de minute, la foc mic, pana cand toate legumele sunt fierte.

3

Cand legumele sunt fierte, le strecuram si pastram zeama.

4

Legumele se dau prin blender, împreuna cu putina supa.

5

Cand am obtinut o pasta, o subtiem cate putin, punand supa pe legume, pana ajungem la consistenta dorita.

6

O punem din nou pe foc, sa mai dea un clocot si o potrivim de sare si piper.

7

Obtional putem face si crutoane, folosim paine toast, pe care o taiem in bucati cat mai mici. Asezam bucatile intr-o tava, le stropim bine cu ulei masline si le condimentam cu sare, piper si ierburi aromatice. Se amesteca bine incat sa fie toate date prin ulei si condimente.

8

Le dam la cuptor incins, la foc mediu, 15 minute, amestecandu-le bine la fiecare 5 min.

Pofta buna!

Ingrediente

 2 Cepe
 500 g Cartofi albi
 4 Morcovi mai mari
 2 Ardei
 1 Telina mai mica
 4 Ulei

Direcții

1

Curatam ceapa si o taiem marunt. Incingem intr-o oala mare uleiul si calim putin ceapa, pana devine aurie.

2

Adaugam apoi si celelalte legume, curatate si taiate marunt, punem apa cat sa treaca de o palma peste legume si sare dupa gust. Punem capacul si lasam supa sa fiarba, cca 45 de minute, la foc mic, pana cand toate legumele sunt fierte.

3

Cand legumele sunt fierte, le strecuram si pastram zeama.

4

Legumele se dau prin blender, împreuna cu putina supa.

5

Cand am obtinut o pasta, o subtiem cate putin, punand supa pe legume, pana ajungem la consistenta dorita.

6

O punem din nou pe foc, sa mai dea un clocot si o potrivim de sare si piper.

7

Obtional putem face si crutoane, folosim paine toast, pe care o taiem in bucati cat mai mici. Asezam bucatile intr-o tava, le stropim bine cu ulei masline si le condimentam cu sare, piper si ierburi aromatice. Se amesteca bine incat sa fie toate date prin ulei si condimente.

8

Le dam la cuptor incins, la foc mediu, 15 minute, amestecandu-le bine la fiecare 5 min.

Pofta buna!

Supa crema de legume