Supa crema de legume. O supa pasata din legume, pe gustul copiilor. O reteta dietetica si sanatoasa.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Curatam ceapa si o taiem marunt. Incingem intr-o oala mare uleiul si calim putin ceapa, pana devine aurie.
Adaugam apoi si celelalte legume, curatate si taiate marunt, punem apa cat sa treaca de o palma peste legume si sare dupa gust. Punem capacul si lasam supa sa fiarba, cca 45 de minute, la foc mic, pana cand toate legumele sunt fierte.
Cand legumele sunt fierte, le strecuram si pastram zeama.
Legumele se dau prin blender, împreuna cu putina supa.
Cand am obtinut o pasta, o subtiem cate putin, punand supa pe legume, pana ajungem la consistenta dorita.
O punem din nou pe foc, sa mai dea un clocot si o potrivim de sare si piper.
Obtional putem face si crutoane, folosim paine toast, pe care o taiem in bucati cat mai mici. Asezam bucatile intr-o tava, le stropim bine cu ulei masline si le condimentam cu sare, piper si ierburi aromatice. Se amesteca bine incat sa fie toate date prin ulei si condimente.
Le dam la cuptor incins, la foc mediu, 15 minute, amestecandu-le bine la fiecare 5 min.
Pofta buna!
Ingrediente
Indicații
Curatam ceapa si o taiem marunt. Incingem intr-o oala mare uleiul si calim putin ceapa, pana devine aurie.
Adaugam apoi si celelalte legume, curatate si taiate marunt, punem apa cat sa treaca de o palma peste legume si sare dupa gust. Punem capacul si lasam supa sa fiarba, cca 45 de minute, la foc mic, pana cand toate legumele sunt fierte.
Cand legumele sunt fierte, le strecuram si pastram zeama.
Legumele se dau prin blender, împreuna cu putina supa.
Cand am obtinut o pasta, o subtiem cate putin, punand supa pe legume, pana ajungem la consistenta dorita.
O punem din nou pe foc, sa mai dea un clocot si o potrivim de sare si piper.
Obtional putem face si crutoane, folosim paine toast, pe care o taiem in bucati cat mai mici. Asezam bucatile intr-o tava, le stropim bine cu ulei masline si le condimentam cu sare, piper si ierburi aromatice. Se amesteca bine incat sa fie toate date prin ulei si condimente.
Le dam la cuptor incins, la foc mediu, 15 minute, amestecandu-le bine la fiecare 5 min.
Pofta buna!