fbpx

Supă cremă de linte roșie și ardei copt

AvatarAutorFlavor Tailors
DificultateÎncepător

Lintea roșie se potrivește de minune cu aroma intensă a ardeiului, așa că am pregătit o supă cremă delicioasă de linte roșie și ardei copt, decorată cu brânză feta și rondele de ceapă verde. O explozie de arome care te va cuceri de la prima înghițitură.

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare10 minsTimp de gătire / răcire25 minsTimp Total35 mins

Ingrediente:

 400 g linte roșie
 2 ardei roșii
 1 ceapă roșie
 1 morcov
 2 căței de usturoi
 ghimbir după gust
 boia afumată după gust
 chimion după gust
 sare si piper după gust
Decor
 2 linguri(ă) ceapă verde rondele
 1 linguriță(e) semințe de floarea soarelui
 1 linguriță(e) semințe de susan negru
 1 linguri(ă) brânză feta

Mod de preparare:

1

Pune ardeii pe un grătar și întoarce-i pe toate părțile să se coacă uniform. Curăță-i de coajă și lasă-i să se odihnească pe o farfurie.

2

Fierbe, în apă, lintea roșie, așa cum e menționat pe ambalaj. Mai apoi, taie ceapa roșie cubulețe mici, dă pe răzătoare morcovul și ghimbirul și apoi rostogolește în ulei ceapa și morocovul până prind aromă și culoare.

3

La final adaugă usturoiul pisat și ghimbirul și mixează-le bine pe toate timp de 2 minute, să se combine aromele.

4

Golește legumele călite în oala cu linte și fierbe tot amestecul timp de 5 minute. Condimentează cu boia afumată, chimion, sare și piper după gust.

5

Când au fiert toate și apa s-a redus considerabil, ia de pe foc și strecoară, dar păstrează lichidul.

6

Dă în blender ardeii copți cu lintea și legumele până se obține o pastă cremoasă și apoi adaugă din apa în care au fiert, până ajunge la consistența pe care ti-o dorești.

7

Coace la tigaia încinsă semințele de floarea soarelui și susan și apoi decorează supa cremă cu ele, rondele de ceapă verde și puțină brânză feta rasă. Poftă bună!

Ingrediente

 400 g linte roșie
 2 ardei roșii
 1 ceapă roșie
 1 morcov
 2 căței de usturoi
 ghimbir după gust
 boia afumată după gust
 chimion după gust
 sare si piper după gust
Decor
 2 linguri(ă) ceapă verde rondele
 1 linguriță(e) semințe de floarea soarelui
 1 linguriță(e) semințe de susan negru
 1 linguri(ă) brânză feta

Direcții

1

Pune ardeii pe un grătar și întoarce-i pe toate părțile să se coacă uniform. Curăță-i de coajă și lasă-i să se odihnească pe o farfurie.

2

Fierbe, în apă, lintea roșie, așa cum e menționat pe ambalaj. Mai apoi, taie ceapa roșie cubulețe mici, dă pe răzătoare morcovul și ghimbirul și apoi rostogolește în ulei ceapa și morocovul până prind aromă și culoare.

3

La final adaugă usturoiul pisat și ghimbirul și mixează-le bine pe toate timp de 2 minute, să se combine aromele.

4

Golește legumele călite în oala cu linte și fierbe tot amestecul timp de 5 minute. Condimentează cu boia afumată, chimion, sare și piper după gust.

5

Când au fiert toate și apa s-a redus considerabil, ia de pe foc și strecoară, dar păstrează lichidul.

6

Dă în blender ardeii copți cu lintea și legumele până se obține o pastă cremoasă și apoi adaugă din apa în care au fiert, până ajunge la consistența pe care ti-o dorești.

7

Coace la tigaia încinsă semințele de floarea soarelui și susan și apoi decorează supa cremă cu ele, rondele de ceapă verde și puțină brânză feta rasă. Poftă bună!

Supă cremă de linte roșie și ardei copt