Supă cremă de morcovi

AutorRamona Olaru
DificultateÎncepător

Această supă cremă de morcovi este absolut delicioasă, perfectă și dacă țineți post sau dacă sunteți vegetarian dar și pentru momentele când vrem ceva gustos, ușor și fără carne.

ShareSave
o portie de supa-crema de morcovi
Randamente5 porțiiTimp de pregătire10 minuteTimp de preparare30 minuteTimp total40 minute

Ingrediente:

 4 morcovi mari
 1 ardei capia
 1 ceapă
 2 cartofi
 1 roșie
 sare după gust
 piper după gust
 cimbru după gust
 3 tbsp ulei
 1,4 l apă fierbinte
 2 tbsp sirop mere

Mod de preparare:

1

Legumele le curățăm de coajă, le spălăm bine, le tăiem bucăți mari și le punem la fiert împreună cu condimentele și apa fierbinte pentru 25 de minute.

2

Tragem oala de pe foc, adăugăm uleiul și siropul de mere apoi zdrobim totul cu un mixer vertical până obținem o cremă omogenă.

3

Punem oala înapoi pe foc și continuăm să fierbem pentru încă 2-3 minute, numai bine pentru a se îmbina toate aromele. Închidem focul și servim. Opțional putem să adăugăm smântână în supă pentru un plus de gust.

Ingrediente

 4 morcovi mari
 1 ardei capia
 1 ceapă
 2 cartofi
 1 roșie
 sare după gust
 piper după gust
 cimbru după gust
 3 tbsp ulei
 1,4 l apă fierbinte
 2 tbsp sirop mere

Indicații

1

Legumele le curățăm de coajă, le spălăm bine, le tăiem bucăți mari și le punem la fiert împreună cu condimentele și apa fierbinte pentru 25 de minute.

2

Tragem oala de pe foc, adăugăm uleiul și siropul de mere apoi zdrobim totul cu un mixer vertical până obținem o cremă omogenă.

3

Punem oala înapoi pe foc și continuăm să fierbem pentru încă 2-3 minute, numai bine pentru a se îmbina toate aromele. Închidem focul și servim. Opțional putem să adăugăm smântână în supă pentru un plus de gust.

Supă cremă de morcovi