Supă cremă de morcovi și roșii

Autordia.0102
DificultateÎncepător

O supă caldă, perfectă pentru zilele friguroase.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire15 minuteTimp de preparare15 minuteTimp total30 minute

Ingrediente:

 1 kg roșii
 8 morcovi medii
 2 cepe medii
 4 căței de usturoi
 150 ml supă de legume/pui
 1 tsp sare
 4 ulei
 1 praf de piper
 oregano uscat
 busuioc uscat

Mod de preparare:

1

Încinge cuptorul la 200 C.

2

Taie cepele în 4, morcovii și roșiile în jumătate și pune-le într-o tavă de cuptor. Pune și cățeii de usturoi peste.

3

Asezonează totul cu condimentele, apoi adaugă uleiul. Amestecă, încât toate legumele să fie acoperite de ulei și condimente.

4

Bagă tava în cuptorul preîncălzit la 200 C pentru 10- 15 minute, sau până când legumele sunt moi.

5

După ce s-au copt, pune legumele într-o oală, peste care și supa de legume/pui (poate fi și apă). Pasează totul cu un mixer vertical.

6

Strecoară totul într-o sită, pentru a elimina cojile.

7

Pune la fiert. După ce dă în clocot, mai lasă 1-2 minute și oprește focul.

Ingrediente

 1 kg roșii
 8 morcovi medii
 2 cepe medii
 4 căței de usturoi
 150 ml supă de legume/pui
 1 tsp sare
 4 ulei
 1 praf de piper
 oregano uscat
 busuioc uscat

Indicații

1

Încinge cuptorul la 200 C.

2

Taie cepele în 4, morcovii și roșiile în jumătate și pune-le într-o tavă de cuptor. Pune și cățeii de usturoi peste.

3

Asezonează totul cu condimentele, apoi adaugă uleiul. Amestecă, încât toate legumele să fie acoperite de ulei și condimente.

4

Bagă tava în cuptorul preîncălzit la 200 C pentru 10- 15 minute, sau până când legumele sunt moi.

5

După ce s-au copt, pune legumele într-o oală, peste care și supa de legume/pui (poate fi și apă). Pasează totul cu un mixer vertical.

6

Strecoară totul într-o sită, pentru a elimina cojile.

7

Pune la fiert. După ce dă în clocot, mai lasă 1-2 minute și oprește focul.

Supă cremă de morcovi și roșii