Supa crema de rosii si ardei

AutorFoodieMeetsBeauty
DificultateÎncepător

Dintre toate supele crema de rosii gustate pana acum acesta combinatie mi se pare cea mai balansata si cea mai gustoasa.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire20 minuteTimp de preparare40 minuteTimp total1 oră

Ingrediente:

 2 kg rosii curatate de cotor
 3 ardei rosii
 3-4 cartofi medii
 5-6 catei de usturoi
 1 ceapa medie
 sare, piper pentru asezonare
 cateva frunzulite de busuioc pentru asezonare si un plus de savoare la final
 cateva feliute de paine /crutoane

Mod de preparare:

1

Rosiile si ardeii se curata de cotoare si se taie cubulete (nu foarte mici) in doua boluri separate.

Intr-o tigaie/craticioara se adauga putin ulei de masline si se gatesc impreuna ceapa si usturoiul maruntite inainte. Cand acestea sunt gata, se adauga ardeiul si se amesteca din cand in cand. Dupa 5-10 minute se adauga si cartofii taiati cubulete si un pahar cu apa si se lasa sa fierba impreuna pana cand cei din urma pot fi patrunsi usor cu o furculita. Din cand in cand se mai adauga cate jumatate de pahar cu apa.

2

In timp ce ardeii si cartofii se gatesc impreuna, rosiile se pun intr-o cratita cu putin ulei de masline si se fierb pana cand pot fi patrunse usor sau pana cand se transforma intr-un fel de la sos (aproximativ 15 minute). Pe parcurs se adauga sare si piper, dupa gust, iar la final se adauga 1-2 lingurite de zahar pentru a reduce aciditatea rosiilor si pentru a evita arsurile cauzate de aceasta.

3

Preparatul din ardei si cartofi se adauga peste rosii si se mai gatesc 5-10 minute impreuna. La final se mixeaza bine supa cu ajutorul unui blender si se serveste cu cateva feliute de paine uscate in cuptor sau crutoane gata preparate.

4

Busuiocul nu poate sa lipseasca din acest preparat, asa ca se taie 2-3 frunzulite marunt si se adauga peste supa si crutoane.

Ingrediente

 2 kg rosii curatate de cotor
 3 ardei rosii
 3-4 cartofi medii
 5-6 catei de usturoi
 1 ceapa medie
 sare, piper pentru asezonare
 cateva frunzulite de busuioc pentru asezonare si un plus de savoare la final
 cateva feliute de paine /crutoane

Indicații

1

Rosiile si ardeii se curata de cotoare si se taie cubulete (nu foarte mici) in doua boluri separate.

Intr-o tigaie/craticioara se adauga putin ulei de masline si se gatesc impreuna ceapa si usturoiul maruntite inainte. Cand acestea sunt gata, se adauga ardeiul si se amesteca din cand in cand. Dupa 5-10 minute se adauga si cartofii taiati cubulete si un pahar cu apa si se lasa sa fierba impreuna pana cand cei din urma pot fi patrunsi usor cu o furculita. Din cand in cand se mai adauga cate jumatate de pahar cu apa.

2

In timp ce ardeii si cartofii se gatesc impreuna, rosiile se pun intr-o cratita cu putin ulei de masline si se fierb pana cand pot fi patrunse usor sau pana cand se transforma intr-un fel de la sos (aproximativ 15 minute). Pe parcurs se adauga sare si piper, dupa gust, iar la final se adauga 1-2 lingurite de zahar pentru a reduce aciditatea rosiilor si pentru a evita arsurile cauzate de aceasta.

3

Preparatul din ardei si cartofi se adauga peste rosii si se mai gatesc 5-10 minute impreuna. La final se mixeaza bine supa cu ajutorul unui blender si se serveste cu cateva feliute de paine uscate in cuptor sau crutoane gata preparate.

4

Busuiocul nu poate sa lipseasca din acest preparat, asa ca se taie 2-3 frunzulite marunt si se adauga peste supa si crutoane.

Note

Supa crema de rosii si ardei