Supa crema de rosii si crutoane cu usturoi

AutorDaniel Breda
DificultateÎncepător

O supa usoara si gustoasa ce te va duce cu gandul la mediterana.

ShareSalvează
Randamente1 porțieTimp de pregătire20 minuteTimp de preparare30 minuteTimp total50 minute

Ingrediente:

Supa :
 800 gr rosii conserva
 1000 ml bulion
 200 gr smantana
 30 gr unt
 1,50 tsp sare
 1 tsp piper
 2 tsp busuioc uscat(sau 5-7 frunze proaspete)
Crutoane usturoi :
 300 gr paine
 3 tbsp ulei de masline
 2 tsp usturoi granulat
 1 tsp sare
 1 tsp piper
 1 tsp busuioc uscat

Mod de preparare:

Supa :
1

Se pune bulionul impreuna cu conservele intr-o oala si se da la foc maxim.

2

Se adauga sarea, piperul si putin zahar.

3

Cand totul incepe sa fiarba, se reduce focul la minim si se lasa la fiert cu capac pentru 20 minute.

4

Dupa cele 20 de minute se ia de pe foc si se adauga untul si smantana si busuiocul uscat si se blenduieste totul pana devine o textura fina. Se mai aduga sare si piper dupa gust, daca mai este nevoie.

Crutoane usturoi :
5

Se taie painea cubulete si se amesteca cu uleiul de masline si condimentele.

6

Se pun pe o tava si se dau la cuptor pentru 10 minute la 180˚C.

Ingrediente

Supa :
 800 gr rosii conserva
 1000 ml bulion
 200 gr smantana
 30 gr unt
 1,50 tsp sare
 1 tsp piper
 2 tsp busuioc uscat(sau 5-7 frunze proaspete)
Crutoane usturoi :
 300 gr paine
 3 tbsp ulei de masline
 2 tsp usturoi granulat
 1 tsp sare
 1 tsp piper
 1 tsp busuioc uscat

Indicații

Supa :
1

Se pune bulionul impreuna cu conservele intr-o oala si se da la foc maxim.

2

Se adauga sarea, piperul si putin zahar.

3

Cand totul incepe sa fiarba, se reduce focul la minim si se lasa la fiert cu capac pentru 20 minute.

4

Dupa cele 20 de minute se ia de pe foc si se adauga untul si smantana si busuiocul uscat si se blenduieste totul pana devine o textura fina. Se mai aduga sare si piper dupa gust, daca mai este nevoie.

Crutoane usturoi :
5

Se taie painea cubulete si se amesteca cu uleiul de masline si condimentele.

6

Se pun pe o tava si se dau la cuptor pentru 10 minute la 180˚C.

Supa crema de rosii si crutoane cu usturoi