Supă cremă de sparanghel și cartof

Autorgoanta teodora
DificultateIntermediar

Ti-e dor de o supa cremă? Uite o rețeta simplă și rapidă pentru poooofte potolite imediat.

ShareSalvează
O supa cremoasa plina de vitamine
Randamente3 porțiiTimp de pregătire10 minuteTimp de preparare15 minuteTimp total25 minute

Ingrediente:

 250 gr Sparanghel
 1 Cartof
 2 tbsp Unt
 2 tsp Sare
 1 tsp Busuioc
 1 tsp Usturoi
 180 gr Iaurt

Mod de preparare:

1

Punem sparanghelul și cartoful la fiert cu o lingurița de sare(orice tip de cartof, eu am folosit dulce). Nu trebuie lăsate mult la fiert pentru a nu-și pierde aroma. După ce acestea au fiert, salvam o cana de apa din fiertură.

2

Punem cartoful și sparanghelul in blender, împreuna cu apa din fiertură, sarea, usturoiul tocat bucatele mici și busuiocul. Le amestecam pana acestea se transforma in lichid, apoi adăugăm untul și iaurtul, dacă doriți mai cremos, se poate adăuga mai mult unt, și începem sa le amestecam la blender.

3

Amestecul se toarnă intr-un bol și vine servit cald, dar și rece are un gust uimitor! Pofta bună! 🙂

Ingrediente

 250 gr Sparanghel
 1 Cartof
 2 tbsp Unt
 2 tsp Sare
 1 tsp Busuioc
 1 tsp Usturoi
 180 gr Iaurt

Indicații

1

Punem sparanghelul și cartoful la fiert cu o lingurița de sare(orice tip de cartof, eu am folosit dulce). Nu trebuie lăsate mult la fiert pentru a nu-și pierde aroma. După ce acestea au fiert, salvam o cana de apa din fiertură.

2

Punem cartoful și sparanghelul in blender, împreuna cu apa din fiertură, sarea, usturoiul tocat bucatele mici și busuiocul. Le amestecam pana acestea se transforma in lichid, apoi adăugăm untul și iaurtul, dacă doriți mai cremos, se poate adăuga mai mult unt, și începem sa le amestecam la blender.

3

Amestecul se toarnă intr-un bol și vine servit cald, dar și rece are un gust uimitor! Pofta bună! 🙂

Supă cremă de sparanghel și cartof