fbpx

Supă cremă de sparanghel și cartof

AvatarAutorgoanta teodora
DificultateIntermediar

Ti-e dor de o supa cremă? Uite o rețeta simplă și rapidă pentru poooofte potolite imediat.

ShareSalvează
Produce3 PorțiiTimp de Preparare10 minsTimp de gătire / răcire15 minsTimp Total25 mins

Ingrediente:

 250 g Sparanghel
 1 Cartof
 2 linguri(ă) Unt
 2 linguriță(e) Sare
 1 linguriță(e) Busuioc
 1 linguriță(e) Usturoi
 180 g Iaurt

Mod de preparare:

1

Punem sparanghelul și cartoful la fiert cu o lingurița de sare(orice tip de cartof, eu am folosit dulce). Nu trebuie lăsate mult la fiert pentru a nu-și pierde aroma. După ce acestea au fiert, salvam o cana de apa din fiertură.

2

Punem cartoful și sparanghelul in blender, împreuna cu apa din fiertură, sarea, usturoiul tocat bucatele mici și busuiocul. Le amestecam pana acestea se transforma in lichid, apoi adăugăm untul și iaurtul, dacă doriți mai cremos, se poate adăuga mai mult unt, și începem sa le amestecam la blender.

3

Amestecul se toarnă intr-un bol și vine servit cald, dar și rece are un gust uimitor! Pofta bună! 🙂

Ingrediente

 250 g Sparanghel
 1 Cartof
 2 linguri(ă) Unt
 2 linguriță(e) Sare
 1 linguriță(e) Busuioc
 1 linguriță(e) Usturoi
 180 g Iaurt

Direcții

1

Punem sparanghelul și cartoful la fiert cu o lingurița de sare(orice tip de cartof, eu am folosit dulce). Nu trebuie lăsate mult la fiert pentru a nu-și pierde aroma. După ce acestea au fiert, salvam o cana de apa din fiertură.

2

Punem cartoful și sparanghelul in blender, împreuna cu apa din fiertură, sarea, usturoiul tocat bucatele mici și busuiocul. Le amestecam pana acestea se transforma in lichid, apoi adăugăm untul și iaurtul, dacă doriți mai cremos, se poate adăuga mai mult unt, și începem sa le amestecam la blender.

3

Amestecul se toarnă intr-un bol și vine servit cald, dar și rece are un gust uimitor! Pofta bună! 🙂

Supă cremă de sparanghel și cartof