Supă cremă de usturoi

AutorMaria
DificultateÎncepător

Când spun supa cremă, mă gândesc la o aroma intensă de legume. Supele cremă sunt un preparat care poate fi gatit din diverse combinații, iar cea mai buna cu siguranță este cea dintre usturoi și cartofi.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire10 minuteTimp de preparare25 minuteTimp total35 minute

Ingrediente:

 2 Cartofi medii
 30 Căței de usturoi
 1 Ceapă
 Sare
 Piper
 Smântână
 Crutoane

Mod de preparare:

1

Se pun cartofii la fiert alaturi de ceapă și când cartofii sunt aproape fierți, se adaugă usturoiul. Se lasă pe foc maxim 5-7 minute deoarece usturoiul își pierde aroma daca este fiert prea mult.

2

Se scot legumele și se pasează, adăugând apa în care au fiert treptat, până când ajungem la consistenta dorită.

3

Se servește cu iaurt sau smântână și crutoane.

Ingrediente

 2 Cartofi medii
 30 Căței de usturoi
 1 Ceapă
 Sare
 Piper
 Smântână
 Crutoane

Indicații

1

Se pun cartofii la fiert alaturi de ceapă și când cartofii sunt aproape fierți, se adaugă usturoiul. Se lasă pe foc maxim 5-7 minute deoarece usturoiul își pierde aroma daca este fiert prea mult.

2

Se scot legumele și se pasează, adăugând apa în care au fiert treptat, până când ajungem la consistenta dorită.

3

Se servește cu iaurt sau smântână și crutoane.

Note

Supă cremă de usturoi