Supa cremoasa de pui si porumb

AutorMadi Cuisine
DificultateÎncepător

Zilele ploioase şi răcoroase ne fac să ne gândim la mâncăruri consistente. Așa că am pregătit o delicioasă supă cremoasă şi foarte gustoasă, numai bună sa ne încălzească trupul şi sufletul!

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire10 minuteTimp de preparare40 minuteTimp total50 minute

Ingrediente:

 2 pulpe de pui
 4 cartofi
 1 telina mica
 2 morcovi
 1 ceapa
 400 gr porumb boabe congelat
 50 gr parmezan ras
 30 gr unt
 1 tsp sare
 ¼ tsp piper alb
 1 tsp patrunjel proaspat tocat marunt

Mod de preparare:

1

Într-o oală punem carnea spălată şi ceapa întreagă.
Se acoperă totul cu apă rece şi punem vasul să fiarbă la foc potrivit.

2

Când carnea a fiert mai mult de jumătate, se adaugă ţelina, morcovii şi cartofii întregi.
Se micşorează focul şi se lasă să fiarbă complet.

3

Porumbul se pune şi el sa se înmoaie separat la foc mic în apă cu sare, pentru 5 minute.
Când carnea şi legumele sunt gata, se scot toate cu spumiera pe o farfurie.
Morcovii se toacă cubulețe.

4

În vasul blenderului punem carnea de la o pulpă fiartă, cartofii,untul, ţelina şi jumătate din boabele de porumb.
Supă se adaugă atât cât e nevoie până se obţine consistenţa dorită.

5

Se toarnă totul într-un vas, se pun carnea rămasă (rupta fâşiuţe), morcovii tocaţi şi restul de porumb, pentru a avea şi textură.
Se potriveşte gustul cu sare şi piper.
Se serveşte caldă, cu parmezan ras şi pătrunjel.

Ingrediente

 2 pulpe de pui
 4 cartofi
 1 telina mica
 2 morcovi
 1 ceapa
 400 gr porumb boabe congelat
 50 gr parmezan ras
 30 gr unt
 1 tsp sare
 ¼ tsp piper alb
 1 tsp patrunjel proaspat tocat marunt

Indicații

1

Într-o oală punem carnea spălată şi ceapa întreagă.
Se acoperă totul cu apă rece şi punem vasul să fiarbă la foc potrivit.

2

Când carnea a fiert mai mult de jumătate, se adaugă ţelina, morcovii şi cartofii întregi.
Se micşorează focul şi se lasă să fiarbă complet.

3

Porumbul se pune şi el sa se înmoaie separat la foc mic în apă cu sare, pentru 5 minute.
Când carnea şi legumele sunt gata, se scot toate cu spumiera pe o farfurie.
Morcovii se toacă cubulețe.

4

În vasul blenderului punem carnea de la o pulpă fiartă, cartofii,untul, ţelina şi jumătate din boabele de porumb.
Supă se adaugă atât cât e nevoie până se obţine consistenţa dorită.

5

Se toarnă totul într-un vas, se pun carnea rămasă (rupta fâşiuţe), morcovii tocaţi şi restul de porumb, pentru a avea şi textură.
Se potriveşte gustul cu sare şi piper.
Se serveşte caldă, cu parmezan ras şi pătrunjel.

Supa cremoasa de pui si porumb