Supă de ceapă și pâine cu usturoi

AutorNina
DificultateÎncepător

Supa de ceapă și pâine cu usturoi este o mâncare consistentă, de iarnă ...

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire40 minuteTimp total40 minute

Ingrediente:

 3 de unt foarte moale
 6 cepe, tăiate în felii subțiri
 4 căței de usturoi, striviți
 1,20 l supă de legume sau de vită
 2 de făină
 2-3 linguri cu vârf chutney de ceapă
 1 tbsp de pătrunjel tocat
 2 baghete mici
 125 gr de mozzarella, tocată

Mod de preparare:

1

Se topește o lingură de unt într-o tigaie medie. Se adaugă ceapa, se amestecă bine, apoi se acoperă și se călește ușor, amestecând din când în când, cam 15 minute - ar trebui să se înmoaie foarte mult, dar fără să se rumenească. Se adaugă jumătate din cantitatea de usturoi, se mărește focul și se mai călește 5 minute.

2

Se adaugă făina și chutney și se amestecă, se călește unu-două minute, apoi se toarnă în tigaie o mare parte din cantitatea de supă și se fierbe ușor cât timp se prepară pâinea cu usturoi. Se amestecă restul de unt și usturoiul cu jumătate din cantitatea de pătrunjel. Se condimentează cu sare și piper.

3

Se încinge cuptorul la 200˚C/ gaz 6. Se taie fiecare baghetă cam în șase felii, dar nu se desprind feliile între ele. Se adaugă un pic din amestecul de unt și un pic de mozzarella în fiecare fantă, apoi se presează feliile laolaltă și se învelesc într-un strat dublu de folie de aluminiu. Se coc 10-15 minute, până s-a topit untul. Se condimentează supa cu sare și piper, adăugând restul de supă de vită dacă este necesar. Se servește cu pâinea cu usturoi.

Ingrediente

 3 de unt foarte moale
 6 cepe, tăiate în felii subțiri
 4 căței de usturoi, striviți
 1,20 l supă de legume sau de vită
 2 de făină
 2-3 linguri cu vârf chutney de ceapă
 1 tbsp de pătrunjel tocat
 2 baghete mici
 125 gr de mozzarella, tocată

Indicații

1

Se topește o lingură de unt într-o tigaie medie. Se adaugă ceapa, se amestecă bine, apoi se acoperă și se călește ușor, amestecând din când în când, cam 15 minute - ar trebui să se înmoaie foarte mult, dar fără să se rumenească. Se adaugă jumătate din cantitatea de usturoi, se mărește focul și se mai călește 5 minute.

2

Se adaugă făina și chutney și se amestecă, se călește unu-două minute, apoi se toarnă în tigaie o mare parte din cantitatea de supă și se fierbe ușor cât timp se prepară pâinea cu usturoi. Se amestecă restul de unt și usturoiul cu jumătate din cantitatea de pătrunjel. Se condimentează cu sare și piper.

3

Se încinge cuptorul la 200˚C/ gaz 6. Se taie fiecare baghetă cam în șase felii, dar nu se desprind feliile între ele. Se adaugă un pic din amestecul de unt și un pic de mozzarella în fiecare fantă, apoi se presează feliile laolaltă și se învelesc într-un strat dublu de folie de aluminiu. Se coc 10-15 minute, până s-a topit untul. Se condimentează supa cu sare și piper, adăugând restul de supă de vită dacă este necesar. Se servește cu pâinea cu usturoi.

Supă de ceapă și pâine cu usturoi