Supa de găluște are, pentru mulți dintre noi, gustul copilăriei și este o rețetă foarte simplă.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Se pune apa la fiert împreună cu sare (după gust) și legumele (ceapa, morcovii, păstârnacul, rădăcina de pătrunjel și țelina) tăiate cubulețe sau întregi dacă doriți să le scoateți, pentru 30-40 minute sau până când legumele sunt fierte.
Între timp, amestecați într-un bol, cu un tel oul cu sarea, lingura de apă, lingura de ulei și praful de copt.
Când s-a omogenizat bine, adăugați și grișul puțin câte puțin.
După ce ați încorporat bine grișul, acoperiți bolul și lăsați-l de-o parte pentru 15-20 minute.
După cele 15-20 de minute, cu ajutorul unei linguri, formați găluștele una câte una și puneți-le în oala de supă. (încă pe foc)
După ce ați format toate găluștele, acoperiți oala cu un capac și mai lăsați-o pe foc pentru 10-15 minute.
Înainte să dați oala jos de pe foc, dacă doriți, scoateți legumele și adăugați frunzele de pătrunjel tăiate mărunt.
Ingrediente
Indicații
Se pune apa la fiert împreună cu sare (după gust) și legumele (ceapa, morcovii, păstârnacul, rădăcina de pătrunjel și țelina) tăiate cubulețe sau întregi dacă doriți să le scoateți, pentru 30-40 minute sau până când legumele sunt fierte.
Între timp, amestecați într-un bol, cu un tel oul cu sarea, lingura de apă, lingura de ulei și praful de copt.
Când s-a omogenizat bine, adăugați și grișul puțin câte puțin.
După ce ați încorporat bine grișul, acoperiți bolul și lăsați-l de-o parte pentru 15-20 minute.
După cele 15-20 de minute, cu ajutorul unei linguri, formați găluștele una câte una și puneți-le în oala de supă. (încă pe foc)
După ce ați format toate găluștele, acoperiți oala cu un capac și mai lăsați-o pe foc pentru 10-15 minute.
Înainte să dați oala jos de pe foc, dacă doriți, scoateți legumele și adăugați frunzele de pătrunjel tăiate mărunt.