Supă de găluște

AutorAlexandra Valentina
DificultateÎncepător

Supa de găluște are, pentru mulți dintre noi, gustul copilăriei și este o rețetă foarte simplă.

ShareSalvează
Randamente1 porțieTimp de pregătire10 minuteTimp de preparare45 minuteTimp total55 minute

Ingrediente:

 2 morcovi
 1 păstârnac
 o jumătate de țelină
 o ceapă mare
 2 l apă
 1 rădăcină de pătrunjel
 1 legătură de frunze de pătrunjel
 50 gr griș
 un ou
 sare
 1 tbsp ulei
 1 tbsp apă
 o jumătate de linguriță de praf de copt

Mod de preparare:

1

Se pune apa la fiert împreună cu sare (după gust) și legumele (ceapa, morcovii, păstârnacul, rădăcina de pătrunjel și țelina) tăiate cubulețe sau întregi dacă doriți să le scoateți, pentru 30-40 minute sau până când legumele sunt fierte.

2

Între timp, amestecați într-un bol, cu un tel oul cu sarea, lingura de apă, lingura de ulei și praful de copt.

3

Când s-a omogenizat bine, adăugați și grișul puțin câte puțin.

4

După ce ați încorporat bine grișul, acoperiți bolul și lăsați-l de-o parte pentru 15-20 minute.

5

După cele 15-20 de minute, cu ajutorul unei linguri, formați găluștele una câte una și puneți-le în oala de supă. (încă pe foc)
După ce ați format toate găluștele, acoperiți oala cu un capac și mai lăsați-o pe foc pentru 10-15 minute.

6

Înainte să dați oala jos de pe foc, dacă doriți, scoateți legumele și adăugați frunzele de pătrunjel tăiate mărunt.

Ingrediente

 2 morcovi
 1 păstârnac
 o jumătate de țelină
 o ceapă mare
 2 l apă
 1 rădăcină de pătrunjel
 1 legătură de frunze de pătrunjel
 50 gr griș
 un ou
 sare
 1 tbsp ulei
 1 tbsp apă
 o jumătate de linguriță de praf de copt

Indicații

1

Se pune apa la fiert împreună cu sare (după gust) și legumele (ceapa, morcovii, păstârnacul, rădăcina de pătrunjel și țelina) tăiate cubulețe sau întregi dacă doriți să le scoateți, pentru 30-40 minute sau până când legumele sunt fierte.

2

Între timp, amestecați într-un bol, cu un tel oul cu sarea, lingura de apă, lingura de ulei și praful de copt.

3

Când s-a omogenizat bine, adăugați și grișul puțin câte puțin.

4

După ce ați încorporat bine grișul, acoperiți bolul și lăsați-l de-o parte pentru 15-20 minute.

5

După cele 15-20 de minute, cu ajutorul unei linguri, formați găluștele una câte una și puneți-le în oala de supă. (încă pe foc)
După ce ați format toate găluștele, acoperiți oala cu un capac și mai lăsați-o pe foc pentru 10-15 minute.

6

Înainte să dați oala jos de pe foc, dacă doriți, scoateți legumele și adăugați frunzele de pătrunjel tăiate mărunt.

Supă de găluște