fbpx

Supa de linte

AutorEdvin
DificultateÎncepător

O supa simpla si delicioasa!

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare20 minsTimp de gătire / răcire1 orăTimp Total1 oră 20 mins

Ingrediente:

 300 g linte verde
 1 ceapa
 1 morcov
 1 rosie
 1 ardei kapia
 2 catei usturoi
 3 ulei de masline
 1 linguriță(e) apa
 ½ linguriță(e) seminte de chimen
 ½ linguriță(e) ierburi de Provence

Mod de preparare:

1

In recipientul pentru condimente din aparatul de aburi se pun chimenul si ierburile de Provence.

2

Spalam si curatam ceapa, morcovul, ardeiul, rosia si usturoiul. Le punem in aparatul de aburi pentru 20 de minute.

3

Punem apa la fiert. In momentul in care apa fierbe, punem lintea si o fierbem pentru 40 de minute.

4

In momentul in care s-a fiert lintea si sunt gata legumele din aparatul de aburi, le punem pe toate in bolul de supa de la aparatul de aburi cu 400 de ml de apa. Punem bolul inapoi in aparatul de aburi pentru 10 minute.

5

Lasam supa la racit 5 minute, dupa care o mixam cu blenderul, adaugand si uleiul de masline.

6

Am asezonat-o cu foarte putin piper, seminte de canepa si am servit-o cu baghete cu usturoi si unt.

Ingrediente

 300 g linte verde
 1 ceapa
 1 morcov
 1 rosie
 1 ardei kapia
 2 catei usturoi
 3 ulei de masline
 1 linguriță(e) apa
 ½ linguriță(e) seminte de chimen
 ½ linguriță(e) ierburi de Provence

Direcții

1

In recipientul pentru condimente din aparatul de aburi se pun chimenul si ierburile de Provence.

2

Spalam si curatam ceapa, morcovul, ardeiul, rosia si usturoiul. Le punem in aparatul de aburi pentru 20 de minute.

3

Punem apa la fiert. In momentul in care apa fierbe, punem lintea si o fierbem pentru 40 de minute.

4

In momentul in care s-a fiert lintea si sunt gata legumele din aparatul de aburi, le punem pe toate in bolul de supa de la aparatul de aburi cu 400 de ml de apa. Punem bolul inapoi in aparatul de aburi pentru 10 minute.

5

Lasam supa la racit 5 minute, dupa care o mixam cu blenderul, adaugand si uleiul de masline.

6

Am asezonat-o cu foarte putin piper, seminte de canepa si am servit-o cu baghete cu usturoi si unt.

Supa de linte