O supa simpla, bogata în nutrienti cu roșii coapte.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Am încins cuptorul la 220˚C. Cand s-a incins am pus intr-o tava uleiul de masline si am lasat tava la încins în cuptor.
Cand uleiul din tava este incins, am adaugat rosiile, rosiile cherry, rosiile uscate, ceapă, usturoiul, sarea, piperul, rozmarinul și cimbrul.
Am lasat la copt pentru 30-40 de minute.
Într-un alt vas, mai mic, am copt ardeii întregi pentru 30 de minute.
Între timp, într-o oală am clocotit bază pentru supa.
Cand legumele au fost coapte, am scos crengutele de rozmarin și le-am adaugat peste baza de supa din oala.
În funcție de cat lichid lasa legumele la copt, lăsăm 500 ml- 1 L de bază, în funcție de consistența dorită. Nouă ne place mai cremoasa așa ca am lăsat doar jumătate din cantitatea de bază și am pus tot lichidul lasat in tava.
Ardeii i-am curățat de semințe și coajă și i-am adaugat si pe ei.
Am fiert supa la foc mediu pentru 10 minute, pană a dat în clocot. Tot acum am adaugat zaharul, pentru a mai diminua din aciditatea rosiilor si busuiocul tocat.
Am folosit o strecuratoare pentru a scurge supa într-o alta oala iar legumele le-am pus într-un blender.
Am pornit blender-ul și treptat am adaugat și lichidul rezultat.
Mai apoi am transferat tot continutul in oala si am asezonat cu sare si piper după gust.
Ingrediente
Indicații
Am încins cuptorul la 220˚C. Cand s-a incins am pus intr-o tava uleiul de masline si am lasat tava la încins în cuptor.
Cand uleiul din tava este incins, am adaugat rosiile, rosiile cherry, rosiile uscate, ceapă, usturoiul, sarea, piperul, rozmarinul și cimbrul.
Am lasat la copt pentru 30-40 de minute.
Într-un alt vas, mai mic, am copt ardeii întregi pentru 30 de minute.
Între timp, într-o oală am clocotit bază pentru supa.
Cand legumele au fost coapte, am scos crengutele de rozmarin și le-am adaugat peste baza de supa din oala.
În funcție de cat lichid lasa legumele la copt, lăsăm 500 ml- 1 L de bază, în funcție de consistența dorită. Nouă ne place mai cremoasa așa ca am lăsat doar jumătate din cantitatea de bază și am pus tot lichidul lasat in tava.
Ardeii i-am curățat de semințe și coajă și i-am adaugat si pe ei.
Am fiert supa la foc mediu pentru 10 minute, pană a dat în clocot. Tot acum am adaugat zaharul, pentru a mai diminua din aciditatea rosiilor si busuiocul tocat.
Am folosit o strecuratoare pentru a scurge supa într-o alta oala iar legumele le-am pus într-un blender.
Am pornit blender-ul și treptat am adaugat și lichidul rezultat.
Mai apoi am transferat tot continutul in oala si am asezonat cu sare si piper după gust.