fbpx

Supa de roșii coapte

AutorHunger Management by LD
DificultateÎncepător

O supa simpla, bogata în nutrienti cu roșii coapte.

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare15 minsTimp de gătire / răcire50 minsTimp Total1 oră 5 mins

Ingrediente:

 2 kg roșii tăiate în jumatati
 250 g roșii cherry
 3 ardei rosii
 2 cepe tăiate inele
 4 căței de usturoi tăiați pe jumatate
 2 crenguțe de rozmarin
 2 crenguțe cimbru uscat
 4 roșii uscate
 1 linguriță(e) zahar
 1 l baza de supa de legume
 6 linguri(ă) ulei de masline
 sare, piper după gust

Mod de preparare:

1

Am încins cuptorul la 220˚C. Cand s-a incins am pus intr-o tava uleiul de masline si am lasat tava la încins în cuptor.

2

Cand uleiul din tava este incins, am adaugat rosiile, rosiile cherry, rosiile uscate, ceapă, usturoiul, sarea, piperul, rozmarinul și cimbrul.
Am lasat la copt pentru 30-40 de minute.

3

Într-un alt vas, mai mic, am copt ardeii întregi pentru 30 de minute.

4

Între timp, într-o oală am clocotit bază pentru supa.

5

Cand legumele au fost coapte, am scos crengutele de rozmarin și le-am adaugat peste baza de supa din oala.

6

În funcție de cat lichid lasa legumele la copt, lăsăm 500 ml- 1 L de bază, în funcție de consistența dorită. Nouă ne place mai cremoasa așa ca am lăsat doar jumătate din cantitatea de bază și am pus tot lichidul lasat in tava.

7

Ardeii i-am curățat de semințe și coajă și i-am adaugat si pe ei.

8

Am fiert supa la foc mediu pentru 10 minute, pană a dat în clocot. Tot acum am adaugat zaharul, pentru a mai diminua din aciditatea rosiilor si busuiocul tocat.

9

Am folosit o strecuratoare pentru a scurge supa într-o alta oala iar legumele le-am pus într-un blender.

10

Am pornit blender-ul și treptat am adaugat și lichidul rezultat.

11

Mai apoi am transferat tot continutul in oala si am asezonat cu sare si piper după gust.

Ingrediente

 2 kg roșii tăiate în jumatati
 250 g roșii cherry
 3 ardei rosii
 2 cepe tăiate inele
 4 căței de usturoi tăiați pe jumatate
 2 crenguțe de rozmarin
 2 crenguțe cimbru uscat
 4 roșii uscate
 1 linguriță(e) zahar
 1 l baza de supa de legume
 6 linguri(ă) ulei de masline
 sare, piper după gust

Direcții

1

Am încins cuptorul la 220˚C. Cand s-a incins am pus intr-o tava uleiul de masline si am lasat tava la încins în cuptor.

2

Cand uleiul din tava este incins, am adaugat rosiile, rosiile cherry, rosiile uscate, ceapă, usturoiul, sarea, piperul, rozmarinul și cimbrul.
Am lasat la copt pentru 30-40 de minute.

3

Într-un alt vas, mai mic, am copt ardeii întregi pentru 30 de minute.

4

Între timp, într-o oală am clocotit bază pentru supa.

5

Cand legumele au fost coapte, am scos crengutele de rozmarin și le-am adaugat peste baza de supa din oala.

6

În funcție de cat lichid lasa legumele la copt, lăsăm 500 ml- 1 L de bază, în funcție de consistența dorită. Nouă ne place mai cremoasa așa ca am lăsat doar jumătate din cantitatea de bază și am pus tot lichidul lasat in tava.

7

Ardeii i-am curățat de semințe și coajă și i-am adaugat si pe ei.

8

Am fiert supa la foc mediu pentru 10 minute, pană a dat în clocot. Tot acum am adaugat zaharul, pentru a mai diminua din aciditatea rosiilor si busuiocul tocat.

9

Am folosit o strecuratoare pentru a scurge supa într-o alta oala iar legumele le-am pus într-un blender.

10

Am pornit blender-ul și treptat am adaugat și lichidul rezultat.

11

Mai apoi am transferat tot continutul in oala si am asezonat cu sare si piper după gust.

Supa de roșii coapte