Supa „fake” de burta/Supa de ciuperci pleurotus

AutorValentina Enache
DificultateÎncepător

Poate la prima vedere suna putin neobisnuit, insa este un succes total, mai ales daca sunteti lacto-vegetarieni.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire15 minuteTimp de preparare30 minuteTimp total45 minute

Ingrediente:

 500 gr ciuperci pleurotus
 ceapa
 morcovi medii
 pastarnac
 telina
 300 ml smantana
 galbenusuri
 sare
 ulei
 otet (optional)
 leustean (optional)

Mod de preparare:

1

Se spala ciupercile, se taie fasii si se pun la fiert.

2

Legumele se taie cubulete si se calesc in cateva linguri de ulei.

3

Smantana se amesteca cu galbenusurile.

4

Dupa ce ciupercile au fiert cam pe jumatate, se adauga si legumele (gatite tot pe jumatate).

5

Se lasa la foc mediu pana se inmoaie suficient, dupa care se adauga treptat amestecul de smantana si galbenusuri.

6

Se mai lasa inca 5 minute la foc mic dupa care il oprim.

7

Cand se serveste se poate adauga otet si/sau leustean.

Ingrediente

 500 gr ciuperci pleurotus
 ceapa
 morcovi medii
 pastarnac
 telina
 300 ml smantana
 galbenusuri
 sare
 ulei
 otet (optional)
 leustean (optional)

Indicații

1

Se spala ciupercile, se taie fasii si se pun la fiert.

2

Legumele se taie cubulete si se calesc in cateva linguri de ulei.

3

Smantana se amesteca cu galbenusurile.

4

Dupa ce ciupercile au fiert cam pe jumatate, se adauga si legumele (gatite tot pe jumatate).

5

Se lasa la foc mediu pana se inmoaie suficient, dupa care se adauga treptat amestecul de smantana si galbenusuri.

6

Se mai lasa inca 5 minute la foc mic dupa care il oprim.

7

Cand se serveste se poate adauga otet si/sau leustean.

Supa „fake” de burta/Supa de ciuperci pleurotus