Supa Gulyas

AutorMadi Cuisine
DificultateÎncepător

E un fel de supă-tocăniţă ungurească.Eu am pregătit-o cu carne de porc, deşi se poate face şi cu carne de vită.E dulceagă, aromată cu chimen şi picantă de la boiaua iute. E foarte bună!

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire20 minuteTimp de preparare50 minuteTimp total1 oră 10 minute

Ingrediente:

 800 gr carne macra de porc
 2 morcovi
 1 ceapa mare
 1 ardei gras
 1 telina mica
 5 cartofi
 1 tbsp pasta de tomate
 1 tsp boia dulce
 1 tsp boia iute
 1 tsp chimen praf
 1 praf de sare
 4 linguri de ulei

Mod de preparare:

1

Legumele şi carnea se taie în cubuleţe.
Se pune puţin ulei la încins şi se călesc ceapa, morcovii, ţelina şi ardeii. Se pune şi carnea, apoi se adaugă apă cât să acopere totul. Se lasă să fiarbă totul cu capac până ce cărniţa e aproape gata. Atunci se adaugă cubuleţele de cartofi şi puţină apă dacă mai e nevoie şi se lasă să fiarbă şi cartofii.

2

Spre sfârşit se adaugă pasta de toamte, sarea, boiaua dulce, chimenul şi boia iute după preferinţă.
În oala mare se poate pune boia iute mai puţină şi dacă se mai doreşte se serveşte supa cu ardei iute proaspăt sau murat.

Poftă bună!

Ingrediente

 800 gr carne macra de porc
 2 morcovi
 1 ceapa mare
 1 ardei gras
 1 telina mica
 5 cartofi
 1 tbsp pasta de tomate
 1 tsp boia dulce
 1 tsp boia iute
 1 tsp chimen praf
 1 praf de sare
 4 linguri de ulei

Indicații

1

Legumele şi carnea se taie în cubuleţe.
Se pune puţin ulei la încins şi se călesc ceapa, morcovii, ţelina şi ardeii. Se pune şi carnea, apoi se adaugă apă cât să acopere totul. Se lasă să fiarbă totul cu capac până ce cărniţa e aproape gata. Atunci se adaugă cubuleţele de cartofi şi puţină apă dacă mai e nevoie şi se lasă să fiarbă şi cartofii.

2

Spre sfârşit se adaugă pasta de toamte, sarea, boiaua dulce, chimenul şi boia iute după preferinţă.
În oala mare se poate pune boia iute mai puţină şi dacă se mai doreşte se serveşte supa cu ardei iute proaspăt sau murat.

Poftă bună!

Supa Gulyas