fbpx

Supă ramen cu tăieței de casă

AutorMaria Cristina Florea
DificultateAvansat

O supă delicioasă cu tăieței de casă inspirată de arta culinară japoneză, realizată cu ingrediente accesibile în orice supermarket.

ShareSalvează
Produce6 PorțiiTimp de Preparare40 minsTimp de gătire / răcire4 oreTimp Total4 ore 40 mins

Ingrediente:

Supă :
 700 g oase de vită
 2 fire de praz
 100 g ghimbir proaspăt
 2 căpățâni de usturoi
 4 l apă
 2 maggi cub găină (sau altfel de concentrat pentru supă)
Topping-uri :
 500 g mușchiuleț de porc (sau altă carne de porc, mai grasă)
 4 ouă
 ceapă verde
Tăieței :
 1 kg făină
 200 g apă la temperatura camerei
 2 bicarbonat de sodiu
 2 sare
Sos :
 200 ml sos de soia
 200 ml sake (sau alt vin sec)
 2 linguriță(e) zahăr
 50 g ghimbir proaspăt

Mod de preparare:

Prepararea tăiețeilor :
1

Într-un bol, se amestecă făina, sarea și bicarbonatul. Se adaugă apa și se amestecă până se transformă într-o cocă ușor uscată, dar care nu se rupe. Dacă pare prea uscată, mai puteți adăuga 1-2 linguri de apă.

2

Se întinde coca până ajunge la o grosime de aproximativ 3 mm. Pentru acest pas, ar fi de preferat să utilizați o mașină de făcut paste, dar este realizabil și cu făcălețul (eu am folosit făcălețul).
Dacă folosiți făcălețul, înainte de a întinde coca pudrați masa cu puțină făină.

3

După ce a fost atinsă grosimea dorită, coca se pudrează cu puțină făină pe suprafață și se taie în fâșii lungi, de aproximativ 5 mm lățime.

4

Tăiețeii se fierb înainte de consum, timp de 3-5 minute.
Tăiețeii pot păstra nefierți până la 3 zile, dar țineți minte că vor începe să se usuce, fapt care ar putea prelungi timpul de fierbere.

Prepararea supei :
5

Într-o oală de 6 litri, se opăresc oasele de vită de 2-3 ori (sau până nu mai fac spumă), timp de 5-10 minute. După fiecare fierbere, se scurge apa și se înlocuiește cu altă apă curată.
Este de ajuns să umpleți oala cu apă cât să acopere oasele, pentru a scurta timpul în care apa ajunge la punctul de fierbere.

6

Se taie prazul în 2, pe lungime și se clătește bine între frunze. Se spală și se taie fiecare cățel de usturoi în 2, iar ghimbirul se spală și se taie felii subțiri.

7

Se pun oasele opărite înapoi în oala goală împreună cu prazul, ghimbirul, usturoiul și apa.

8

După ce apa începe să fiarbă, se adaugă cuburile de concentrat pentru supă de găină. Toată compoziția se fierbe la foc mic timp de 3 ore, cu capac.

9

După ce a fiert 3 ore, se scot toate ingredientele din supă.
În rețetele originale, se folosește doar supa, însă puteți servi și carnea de pe oase (dacă este cazul).

Prepararea sosului :
10

Într-o oală se pune ghimbirul spălat și feliat, sosul de soia, zahărul și vinul Sake (sau înlocuitorul).

11

Se fierb la foc mediu aproximativ 10 minute, până se evaporă alcoolul si se topește complet zahărul.

Prepararea toppingurilor :
12

Carnea de porc pentru topping se fierbe timp de 30-40 de minute (pentru a vă ușura treaba, o puteți pune să fiarbă în supă cu aproximativ 30 de minute înainte de a o opri).

13

Se fierb ouăle timp de 5 minute. Pentru a le curăța cu ușurință, puneți ouăle în apă atunci când aceasta începe să clocotească.

14

Carnea de porc fiartă împreună cu ouăle fierte și decojite se pun minim 10 minute în sosul gătit anterior pentru a le oferi culoare și gust (acestea pot fi lăsate în sos până la servire).
Înainte de servire, carnea se taie felii subțiri, iar ouăle se taie în jumătăți.

15

Se spală ceapa verde și se taie în bucățele de aproximativ 5 mm lățime. Pentru un aspect mai frumos, ceapa verde se poate tăia ușor diagonal.

Servire :
16

Se fierb tăiețeii și se așează într-un bol.

17

Peste tăieței, se pune cantitatea dorită de sos și supă. Eu folosesc aproximativ 60 de ml de sos si 300 de ml de supă, dar puteți ajusta după preferințe.
Pentru a putea aranja toppingurile, puneți supă doar cât să acopere tăiețeii.

18

Peste tăieței și supă se așează câteva felii din carnea de porc, 1 ou tăiat în jumătăți și niște ceapă verde.
Puteți adăuga și alte toppinguri prercum : muguri de soia, ciuperci, ulei de susan sau altele, după preferințele dumneavoastră.

Ingrediente

Supă :
 700 g oase de vită
 2 fire de praz
 100 g ghimbir proaspăt
 2 căpățâni de usturoi
 4 l apă
 2 maggi cub găină (sau altfel de concentrat pentru supă)
Topping-uri :
 500 g mușchiuleț de porc (sau altă carne de porc, mai grasă)
 4 ouă
 ceapă verde
Tăieței :
 1 kg făină
 200 g apă la temperatura camerei
 2 bicarbonat de sodiu
 2 sare
Sos :
 200 ml sos de soia
 200 ml sake (sau alt vin sec)
 2 linguriță(e) zahăr
 50 g ghimbir proaspăt

Direcții

Prepararea tăiețeilor :
1

Într-un bol, se amestecă făina, sarea și bicarbonatul. Se adaugă apa și se amestecă până se transformă într-o cocă ușor uscată, dar care nu se rupe. Dacă pare prea uscată, mai puteți adăuga 1-2 linguri de apă.

2

Se întinde coca până ajunge la o grosime de aproximativ 3 mm. Pentru acest pas, ar fi de preferat să utilizați o mașină de făcut paste, dar este realizabil și cu făcălețul (eu am folosit făcălețul).
Dacă folosiți făcălețul, înainte de a întinde coca pudrați masa cu puțină făină.

3

După ce a fost atinsă grosimea dorită, coca se pudrează cu puțină făină pe suprafață și se taie în fâșii lungi, de aproximativ 5 mm lățime.

4

Tăiețeii se fierb înainte de consum, timp de 3-5 minute.
Tăiețeii pot păstra nefierți până la 3 zile, dar țineți minte că vor începe să se usuce, fapt care ar putea prelungi timpul de fierbere.

Prepararea supei :
5

Într-o oală de 6 litri, se opăresc oasele de vită de 2-3 ori (sau până nu mai fac spumă), timp de 5-10 minute. După fiecare fierbere, se scurge apa și se înlocuiește cu altă apă curată.
Este de ajuns să umpleți oala cu apă cât să acopere oasele, pentru a scurta timpul în care apa ajunge la punctul de fierbere.

6

Se taie prazul în 2, pe lungime și se clătește bine între frunze. Se spală și se taie fiecare cățel de usturoi în 2, iar ghimbirul se spală și se taie felii subțiri.

7

Se pun oasele opărite înapoi în oala goală împreună cu prazul, ghimbirul, usturoiul și apa.

8

După ce apa începe să fiarbă, se adaugă cuburile de concentrat pentru supă de găină. Toată compoziția se fierbe la foc mic timp de 3 ore, cu capac.

9

După ce a fiert 3 ore, se scot toate ingredientele din supă.
În rețetele originale, se folosește doar supa, însă puteți servi și carnea de pe oase (dacă este cazul).

Prepararea sosului :
10

Într-o oală se pune ghimbirul spălat și feliat, sosul de soia, zahărul și vinul Sake (sau înlocuitorul).

11

Se fierb la foc mediu aproximativ 10 minute, până se evaporă alcoolul si se topește complet zahărul.

Prepararea toppingurilor :
12

Carnea de porc pentru topping se fierbe timp de 30-40 de minute (pentru a vă ușura treaba, o puteți pune să fiarbă în supă cu aproximativ 30 de minute înainte de a o opri).

13

Se fierb ouăle timp de 5 minute. Pentru a le curăța cu ușurință, puneți ouăle în apă atunci când aceasta începe să clocotească.

14

Carnea de porc fiartă împreună cu ouăle fierte și decojite se pun minim 10 minute în sosul gătit anterior pentru a le oferi culoare și gust (acestea pot fi lăsate în sos până la servire).
Înainte de servire, carnea se taie felii subțiri, iar ouăle se taie în jumătăți.

15

Se spală ceapa verde și se taie în bucățele de aproximativ 5 mm lățime. Pentru un aspect mai frumos, ceapa verde se poate tăia ușor diagonal.

Servire :
16

Se fierb tăiețeii și se așează într-un bol.

17

Peste tăieței, se pune cantitatea dorită de sos și supă. Eu folosesc aproximativ 60 de ml de sos si 300 de ml de supă, dar puteți ajusta după preferințe.
Pentru a putea aranja toppingurile, puneți supă doar cât să acopere tăiețeii.

18

Peste tăieței și supă se așează câteva felii din carnea de porc, 1 ou tăiat în jumătăți și niște ceapă verde.
Puteți adăuga și alte toppinguri prercum : muguri de soia, ciuperci, ulei de susan sau altele, după preferințele dumneavoastră.

Supă ramen cu tăieței de casă