Sweet bread

Autorbiancaajitaru
DificultateIntermediar

O paine dulce, cu aroma fina de banana, perfecta pentru micul dejun!

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire2 oreTimp de preparare30 minuteTimp total2 ore 30 minute

Ingrediente:

 400 gr faina
 50 gr lapte praf
 40 gr zahar
 1 banana coapta
 1 ou
 70 ml lapte
 7 gr drojdie
 50 gr unt

Mod de preparare:

1

Intr-un bol se adauga ingredientele impreuna cu banana pasata.
Oul se bate bine impreuna cu laptele si se adauga peste faina.

2

Se framanta totul bine (puteti folosi si robotul) si se adauga untul la temperatura camerei.
Se framanta pana se obtine un aluat omogen si nelipicios (mai adaugati faina la nevoie).

3

Se lasa aluatul la dospit 1h. Dupa 1h, se mai framanta 1 minut apoi se modeleaza in froma dorita. Se aseaza aluatul in forma de copt ( unsa cu unt) si se lasa la crescut 30’-1h acoperit cu folie alimentara.

4

Se coace in cuptorul preincalzit la 180˚C 25-30 de minute, pana se rumeneste usor.
Cand este gata, se unge cu unt topit amestecat cu putina miere.

Ingrediente

 400 gr faina
 50 gr lapte praf
 40 gr zahar
 1 banana coapta
 1 ou
 70 ml lapte
 7 gr drojdie
 50 gr unt

Indicații

1

Intr-un bol se adauga ingredientele impreuna cu banana pasata.
Oul se bate bine impreuna cu laptele si se adauga peste faina.

2

Se framanta totul bine (puteti folosi si robotul) si se adauga untul la temperatura camerei.
Se framanta pana se obtine un aluat omogen si nelipicios (mai adaugati faina la nevoie).

3

Se lasa aluatul la dospit 1h. Dupa 1h, se mai framanta 1 minut apoi se modeleaza in froma dorita. Se aseaza aluatul in forma de copt ( unsa cu unt) si se lasa la crescut 30’-1h acoperit cu folie alimentara.

4

Se coace in cuptorul preincalzit la 180˚C 25-30 de minute, pana se rumeneste usor.
Cand este gata, se unge cu unt topit amestecat cu putina miere.

Sweet bread